Οπως τα βλέπει ένα άτομο μΕΑ

οπως-τα-βλέπει-ένα-άτομο-μεα-533639

Σήμερα λέω να …σιγήσω. Διότι ο λόγος μου, απέναντι στον κατά Τσίπρα «αψύ Σφακιανό», ως προς το θέμα της αντιμετώπισης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, δεν έχει το ειδικό βάρος, που έχει ο λόγος ενός συναδέλφου, που συμβαίνει να ανήκει σε αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας. Δίνω τον λόγο στον Γιάννη Γερονικολό, νεότερο συνάδελφο και φίλο, ο όποιος στα 39 του χρόνια χτυπήθηκε από αυτοάνοσο και παρέλυσε από τον λαιμό και κάτω. Και μετά από πολύχρονη αγωγή σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία κατάφερε να «επανέλθει» μερικώς.

Αξίζει λοιπόν να διαβάσετε τη δική του άποψη, για να είναι και η δική σας περισσότερο «κοντά στα πράγματα»:

«Συγχωρήστε με χρονιάρες μέρες που επανέρχομαι στο θέμα των ΑμΕΑ, αλλά διαβάζω ένα σκασμό «αναλύσεις» από ανθρώπους, που προφανώς δεν έχουν ιδέα από το θέμα.

Η ουσία λοιπόν δεν είναι αν ο κάθε Κυμπουρόπουλος έκανε χρήση των ευεργημάτων για ΑμΕΑ. Είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα ευεργετήματα υπάρχουν, διότι η Πολιτεία αδυνατεί να αντιμετωπίσει με άλλο τρόπο το πρόβλημα.
Αυτό που όχι μόνο ο Κυμπουρόπουλος, αλλά και τα ΑμΕΑ υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι απανταχού ενώσεις ΑμΕΑ λένε είναι το εξής:

Δεν θέλουμε όλα αυτά, ισότιμη πρόσβαση θέλουμε!

Παίζει πολύ τις τελευταίες ημέρες το σκιτσάκι με την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Το ανάρτησε και ο ακατονόμαστος Φαβιανός. Δείχνει ένα γήπεδο, τα λοιπά τα ξέρετε. Ως ΑμΕΑ με σοβαρό κινητικό πρόβλημα μπορώ αν «τρέξω γρήγορα» να κλείσω ένα από τα λίγα με μισή τιμή εισιτήρια σε κάθε αγώνα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ ή συναυλία ή παράσταση ή ό,τι άλλο θέλετε σε γήπεδο, θέατρο, συναυλιακό χώρο, μέγαρο ή Ηρώδειο. Ωραίο μέτρο;

Ε, λοιπόν όχι! Δεν είναι ωραίο!

Θέλω να πληρώσω το κανονικό αντίτιμο, όπως όλοι σας, αλλά να μπορώ να πάω με τη συγκοινωνία ή να παρκάρω κάπου με το ΙΧ, να είναι προσβάσιμες οι θύρες, οι θέσεις, οι τουαλέτες, να πάω και να φύγω δηλαδή ως άνθρωπος με τους φίλους μου και όχι μόνος μου σε κάποια «ειδική» γωνιά. Χωρίς να χρειάζεται από πριν να σχεδιάσω μαζί με τον συνοδό ολόκληρο «πλάνο μάχης» για να δω έναν αγώνα κι αυτό μόνο αν προλάβω τα ελάχιστα εισιτήρια για ΑμΕΑ.
Γίνομαι άραγε έστω και λίγο κατανοητός;».

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου