Η διαπλοκή; Α, λαστ γίαρ

η-διαπλοκή-α-λαστ-γίαρ-551510

Αξέχαστη έχει μείνει εκείνη η τηλεοπτική διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με τον νεαρό που περίμενε στο αεροδρόμιο μια «θεά» με φοβερό κορμί, προερχόμενη από τον πρώην σοσιαλιστικό παράδεισο, όπως στη φωτογραφία που του είχε στείλει. Οπου εμφανιζόταν μια «σεξοβόμβα» στα πρότυπα των «δίμετρων», που άρεσαν σε έναν εισαγγελέα από την Κρήτη. Αλλά όταν παρουσιάστηκε μπροστά του η αναμενόμενη Νατάσα έμεινε άναυδος κοιτώντας μια τη φωτογραφία στο κινητό και μια το «μπάζο» που είχε μπροστά του. Οπότε εκείνη, βλέποντας τη φωτογραφία που του είχε στείλει, του λέει ατάραχη: «Aaaa, this… last year».

Με τον ίδιο τρόπο μάς αντιμετωπίζει και ο νέος εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου ο Πέτρος Κόκκαλης. Δίνει συνέντευξη στην Ελλη Στάη. Και όταν εκείνη του μιλά για το αυτονόητο, για το ότι δηλαδή το όνομά του είναι ταυτισμένο με την έννοια της διαπλοκής, εκείνος απάντα ότι πρόκειται για …παρωχημένη υπόθεση. «Λαστ γίαρ» που λέει και η Νατάσα της διαφήμισης. Και προχωρεί ακόμη περισσότερο. Εμφανίζεται και ως αρχάγγελος καθάρσεως του πολιτικού βίου. Και εξαπολύει βαρύ κατηγορητήριο κατά του τωρινού πρόεδρου του ΟΣΦΠ, του Βαγγέλη Μαρινάκη, στον οποίο αποδίδει διαθέσεις «μπερλουσκονισμού».

Προφανώς θεωρεί ότι αυτός είναι τόσο έξυπνος, ενώ όλοι οι άλλοι είμαστε τόσο ηλίθιοι, ώστε κανείς δεν πρόκειται να θυμηθεί ότι ο καταγγέλλων τον μπερλουσκονισμό ήταν στις τελευταίες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση στο ίδιο ψηφοδέλτιο με εκείνον που καταγγέλλει.

Αλλά και αν επιμείνει κάποιος να του το θυμίζει, σίγουρα θα έχει έτοιμη την αλά Νατάσα απάντηση: Ah… this? Last elections. Αλλά, οι γελοιότητες και οι προκλήσεις της νοημοσύνης μας δεν σταματούν στο πρόσωπο του Κόκκαλη. Ούτε περιορίζονται μόνο στις περιπτώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή και της Ελενας Κουντουρά, που …κοσμούν το νέο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή. Και για να μεταφέρουν το …προοδευτικό και ριζοσπαστικό πνεύμα στο Στρασβούργο, φροντίζουν να πάρουν την ευλογία του Αμβρόσιου, του «πνευματικού» της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος στον οποίο έχουν μπει, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διατηρήσουν όσα περισσότερα ερείσματα εξουσίας μπορούν. Θα μείνουν στην ιστορία σαν η Νατάσα που υποδύθηκε την «Αριστερά» με πλαστή φωτογραφία. Αλλά θα ξεγελάσουν μόνο όσους έχουν στο μεταξύ εξαγοράσει. Προκαλώντας άλλοτε την οργή και άλλοτε τη χλεύη των υπολοίπων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου