Παροχές με… μεταχρονολογημένες ακάλυπτες επιταγές

παροχές-με-μεταχρονολογημένες-ακάλ-552705

Κάνουν τώρα, στο τέλος πια της θητείας τους, τους ανοιχτοχέρηδες και τους γενναιόδωρους εκ του ασφαλούς. Υπόσχονται παροχές προς κάθε κατεύθυνση, επειδή ακριβώς γνωρίζουν ότι την επομένη των εκλογών δεν θα είναι στην εξουσία για να έχουν πρόβλημα πώς θα υλοποιήσουν τα όσα υποσχέθηκαν. Αλλοι θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Ολα όσα δεν έκαναν τα τέσσερα και πλέον χρόνια που μας κυβερνούν, «θα» τα κάνουν τώρα, μέσα στην προεκλογική περίοδο. Πιάστε θέση στην «ουρά» και περιμένετε. Ολο και κάποια παροχή θα εμπνευσθούν και για την περίπτωσή σας, μήπως και σας δελεάσουν να τους ψηφίσετε. Μόνο που όλες αυτές οι εξαγγελίες, είτε πρόκειται για τις ρυθμίσεις των χρεών, είτε για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, είτε για διάφορα «επιδόματα» και «μερίσματα», έχουν ένα κοινό στοιχείο, μοιάζουν με τις μεταχρονολογημένες επιταγές, που αποδείχθηκαν μια από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής οικονομίας. Και έσκασαν στα χέρια εκατοντάδων χιλιάδων άτυχων συμπατριωτών μας.

Αυτό ακριβώς κάνουν τώρα ο Τσίπρας και οι υπουργοί του. Εκδίδουν, σε καθημερινή βάση πια, μεταχρονολογημένες πολιτικές επιταγές. Με ημερομηνίες λήξεως, που παραπέμπουν στο 2020, το ΄21, το ΄22 και ακόμη παραπέρα. Οταν την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου θα έχουν άλλοι. Οπότε, αν οι επιταγές αποδειχθούν ακάλυπτες, θα τις φορτωθούν εκείνοι. Ενώ οι Συριζαίοι θα ανεμίζουν και πάλι τα λάβαρα του αγώνα στα πεζοδρόμια της αντιπολίτευσης, επινοώντας νέες εκδοχές του «δεν πληρώνω» και άλλων «επαναστατικών» πρακτικών.

Δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να ξεγελάσουν κάποιους. Το παρήγορο για τον τόπο είναι ότι δεν ξεγελούν τη νέα γενιά, το αύριο της πατρίδας. Τα αποτελέσματα των εκλογών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας είναι ένας ισχυρότατος κόλαφος κατά του κόμματος της κωλοτούμπας. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει, σε ποσοστό, ούτε το «πενταράκι» της βάσης. Σε έναν χώρο όπου, διεθνώς, αλλά και στον τόπο μας, καταγραφόταν πάντοτε μια ισχυρή παρουσία της Αριστεράς. Και παραμένει ισχυρή, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, πίσω από τη φοιτητική παράταξη της Κεντροδεξιάς, αλλά αυτή την ισχύ την καρπώνονται άλλοι. Από το ΚΚΕ ώς τα ποικιλώνυμα εξωκοινοβουλευτικά μορφώματα. Το «Μπλόκο» του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει μόνο τις …πλάτες των παιδιών μας.

Είναι πράγματι ένα παρήγορο σημάδι αυτή η εκκωφαντική αποδοκιμασία της πολιτικής των ….κωλοτουμπιστών από τη σπουδάζουσα νεολαία.

Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου