Βρήκε ο… Παϊτέρης τη γενιά του

βρήκε-ο-παϊτέρης-τη-γενιά-του-557093

Και τι δεν είχε αυτή η λαϊκή εμποροπανήγυρις προσφοράς και ζήτησης υποψηφίων από δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και πέμπτο χέρι, που στήθηκε στο Γαλάτσι. Γεμάτη από ρετάλια διαφόρων αποχρώσεων. Πόσο απελπισμένος μπορεί να είναι άραγε κανείς, σε πόση πολιτική ένδεια πρέπει να έχει περιπέσει, όταν προσπαθεί να εμφανίσει ως «μέγα άνοιγμα», στο πλαίσιο μιας δήθεν «νέας» και «κεντροαριστερής» μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη συλλογή από υλικά κατεδαφίσεων, που μας προβάλλει ο κ. Τσίπρας σαν «φλουριά κωνσταντινάτα»;

Καμαρώσαμε, μεταξύ άλλων, τις απεικονίσεις του αυτοπροβαλλόμενου ως «βασιλιά των τσιγγάνων», αοιδού Βασίλη Παϊτέρη με την Ολγα Γεροβασίλη και όποιον άλλον περνούσε από δίπλα του, αλλά και τις αγκαλιές του με τον Παύλο Πολάκη. Ο,τι πιο ταιριαστό. Ινα πληρωθεί το ρηθέν «βρήκε ο …Παϊτέρης τη γενιά του». Τον ίδιο άνθρωπο τον είχαν κόψει το 2015 από υποψήφιο, μετά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η ανακοίνωση του ονόματός του στο εσωτερικό του κόμματός τους. Οταν κρίθηκε ως «αναξιόπιστος», καθώς είχε, κατά καιρούς, περάσει από διάφορα κόμματα. Από το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα ώς την ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά και ώς τη Νέα Δημοκρατία του Κωστάκη. Οπου έβλεπε φως …έμπαινε. Μόνον ο Παπαχριστόπουλος τον συναγωνίζεται. Τώρα αμφότεροι είναι …αποκτήματα του Τσίπρα.

Καμαρώσαμε τον Στέφανο Τζουμάκα να τον υποδέχεται μετά βαΐων και κλάδων ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Γράφοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Τουίτερ για τη μεταγραφή αυτή: «Σήμερα ξεκινά η συμπόρευση για μια ευρεία κοινωνική και προοδευτική συμμαχία». Κάνοντας ότι δεν θυμάται τι είχε προϋπάρξει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Τζουμάκα. Τον οποίο ο υπουργός Επικρατείας και εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, χαρακτήριζε, με ανάρτησή του, επίσης στο Τουίτερ, ως …σαχλαμαράκια: «Ο,τι και να πει ο αγαπητός Στέφανος Τζουμάκας πια, θα καταταχθεί στη σφαίρα του γραφικού… Στέφανε, 20 χρόνια σαχλαμάρας δεν σβήνονται έτσι».

Και τη Μαρία Ρεπούση πού την πάτε; Δεν είναι ένα ακόμη λαμπρό ρετάλι, από λαμέ ύφασμα; Πολιτικός μεγάλου εκτοπίσματος. Αφού είχε καταφέρει το 2012 να εκλεγεί βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ στον Πειραιά με 1.536 σταυρούς, όταν ο τελευταίος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τότε, Δ. Σταθακόπουλος είχε πάρει 1.822 σταυρούς προτίμησης. Και να σκεφθείτε ότι δεν είχε ακόμη διαπιστώσει ότι οι θάνατοι των Ελλήνων στη Σμύρνη και τον Πόντο ήταν προϊόν …συνωστισμού.

Αντε και εις …χειρότερα.

Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου