Θα καταλάβετε ότι πρόκειται για «μίνι γκουλάγκ»;

θα-καταλάβετε-ότι-πρόκειται-για-μίνι-598820

Οσοι υποτιμούν, μεταξύ δε αυτών και οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, αυτό που συνέβη στα Γιαννιτσά, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Και το κάνουν, προφανώς, επειδή οι …προληπτικώς προσαχθέντες, προκειμένου να μη διαταράξουν με τις διαμαρτυρίες τους τις ομιλίες του Φώτη Κουβέλη και της Θεοδώρας Τζάκρη, σε κομματική εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δικά τους μέλη.

Θα καταφύγω στην υπερβολή. Διότι, ενίοτε, η υπερβολή είναι η αναγκαία μύγα, που επιστρατεύεται, είτε στον γραπτό, είτε στον προφορικό λόγο, για να …τσιμπήσει κάποιους, ώστε να ξυπνήσουν και να αντιδράσουν.

Με συμπαθάτε, όσοι κάνετε το κορόιδο, επειδή αυτοί που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και κρατήθηκαν επί ώρες,δεν είναι «δικά σας παιδιά», αλλά ανήκουν, ενδεχομένως, στον χώρο της ακροδεξιάς. Είτε των εξατμισμένων ΑΝΕΛ, είτε της ανερχομένης Χρυσής Αυγής, είτε του νεόκοπου εθνοσωτήρος Κυριάκου Βελόπουλου. Το κρίσιμο στοιχείο παραμένει ένα και μοναδικό. Τους «μπουζούριασαν» προληπτικώς, επειδή είναι φακελωμένοι, για να μην εκφράσουν τη διαφωνία τους απέναντι σε μια επιλογή της εξουσίας. Τη συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή καθίσταται …ιδιώνυμο αδίκημα η διαφωνία έναντι των κυβερνητικών επίλογων.

Συνειδητώς υπερβάλλοντας λοιπόν, θα θυμίσω ότι με αυτήν ακριβώς τη λογική λειτουργούσαν, στα χρόνια του «υπαρκτού σοσιαλισμού» του Στάλιν και του Μπέρια, τα κακόφημα γκουλάγκ στις εσχατιές της Σιβηρίας. Απομόνωναν προληπτικώς τους διαφωνούντες για να μη …μολύνουν τους «υγιώς σκεπτόμενους».

Το ίδιο πνεύμα αναδεικνύεται και από όσα δήλωσε, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, και η …καραμανλικομμουνιστικού προσανατολισμού προσχωσιγενής υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα: «Αν προλάβεις να πιάσεις κάποιον, πριν τελέσει το αδίκημα, έχεις λύσει το πρόβλημα πριν δημιουργηθεί»!

Ποιο άρθρο του Συντάγματος προβλέπει ότι είναι αδίκημα η έκφραση πολιτικής διαφωνίας; Και ποιο επιτρέπει σε αστυνομικό όργανο να συλλαμβάνει κάποιον πολίτη επειδή …υποθέτει ότι θα προβεί σε διαμαρτυρία, που ενοχλεί υπουργό; Ποιος νόμος καθιστά αδίκημα την …πρόθεση;

Αντιλαμβάνεσθε τι είδους πολιτικές πρακτικές νομιμοποιείτε, όσοι σιωπάτε, επειδή στα Γιαννιτσά η αυθαιρεσία εκδηλώθηκε σε βάρος πολιτών, που δεν ανήκουν στον δικό σας χώρο; Και αν δεν είναι ακροδεξιοί, όπως τους έχουν φακελωμένους; Αν είναι απλώς Μακεδόνες, που αγαπούν τον τόπο τους και θεωρούν ότι διεπράχθη ένα πολιτικό λάθος με τη συμφωνία των Πρεσπών;

Προσοχή. Ολισθηρό πολιτικό δάπεδο. Μην κάνετε ότι δεν το βλέπετε.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου