Εχει πάει ποτέ σε μία λαϊκή ο Πετρόπουλος;

εχει-πάει-ποτέ-σε-μία-λαϊκή-ο-πετρόπουλ-602662

Συνιστά πολύ παλιά παραδοχή ότι η στατιστική είναι η «πόρνη», που ικανοποιεί όλες τις ορέξεις της πολιτικής, ιδίως δε της εκάστοτε εξουσίας. Κατά τούτο, ο σύντροφος Τάσος Πετρόπουλος, υφυπουργός Εργασίας αυτής της κυβέρνησης, δεν πρωτοτύπησε, όταν προέβη σε καταφανή ασέλγεια επί των στατιστικών δεδομένων, προκειμένου να ευλογήσει τα γένια του κόμματός του και να το εμφανίσει ως σωτήρα του ελληνικού λαού. Το εξόχως προκλητικό της υπόθεσης είναι ότι, σε αυτήν τη …στατικοβασία, για να χρησιμοποιήσω και εγώ έναν νεολογισμό, προέβη, κατά τρόπον αισχρόν, από του βήματος της Βουλής, ενώπιον μικρών παιδιών. Μαθητών Δημοτικού Σχολείου.

Αλλά, ας σταθούμε στην ουσία των ισχυρισμών του υφυπουργού, που το μυαλό του δεν φαίνεται να διαφέρει ποιοτικώς από εκείνο του Πολάκη ή της Μεγαλοοικονόμου. Τι ακριβώς είπε στα Ελληνόπουλα αυτής της τρυφερής ηλικίας; Παραθέτω το απόσπασμα:

«Η θνησιμότητα στην Ελλάδα, την περίοδο 2010 έως και το 2014, αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%. Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων, που άνθρωποι έψαχναν στα σκουπίδια, στην Αθήνα που είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι, είναι μια εικόνα που δεν προλάβατε να δείτε εσείς παιδιά, αλλά είναι μια εικόνα που ήταν πραγματική και η οποία έχει εκλείψει. Αντιμετωπίσαμε μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και με δυσκολίες δημιουργήσαμε όρους για να τα καταστήσουμε αυτά παρελθόν».

Ας σταθούμε λοιπόν στα επιχειρήματά του. Κατά τον σ. Πετρόπουλο η αύξηση των θανάτων είναι αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής. Δεκτόν. Οπότε πάμε στα δημογραφικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Και τι βλέπουμε; Οτι το 1912 οι θάνατοι ήταν 111.794 και το 2017 ανέβηκαν στους 124.501. Δηλαδή αυξήθηκαν οι μεταστάντες κατά 12.707. Οπότε κατά τη …λογική του συντρόφου Πετρόπουλου πρέπει να φορτώσουμε στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλους αυτούς τους επιπλέον θανάτους, ως …πολιτικό έγκλημα. Οσο για τις αυτοκτονίες, οι οδηγίες προς την ΕΛΣΤΑΤ είναι να μη μας παρέχει επικαιροποιημένα στοιχεία.

Οσο για το ότι, κατά την προπαγάνδα του υφυπουργού, έχουν …εξαφανισθεί εκείνοι που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, είναι προφανές ότι τα υπουργικά οχήματα δεν διέρχονται από τις λαϊκές αγορές, όπου ορδές θεόπτωχων συνανθρώπων μας επιπίπτουν, με τη λήξη του ωραρίου, για να γεμίσουν τις τσάντες τους με ό,τι πετούν οι πωλητές.

«Αριστερές» Κλημεντίνες, κλεισμένες σε γυάλινους πύργους.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου