Πού τους βρήκαν εκατό χιλιάδες …«Μακεδόνες»;

πού-τους-βρήκαν-εκατό-χιλιάδες-μακε-607628

Ευελπιστώ ότι δεν χρειάζεται να το επαναλάβω, για πολλοστή φορά, ότι αποδέχομαι το μέρος εκείνο της συμφωνίας των Πρεσπών, που δίνει ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό στη γειτονική χώρα, αλλά διαφωνώ πλήρως με την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας. Δυστυχώς, το λάθος έγινε. Και τώρα εισπράττουμε τις συνέπειες. Οπως είναι η ανακίνηση θέματος «μακεδονικής μειονότητας» εντός του ελληνικού κράτους. Κάτι για το οποίο βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Με πλαγιοβολές. Οπως το δημοσίευμα του BBC. Που …ανακάλυψε μια «καταπιεσμένη μειονότητα» άνω των εκατό χιλιάδων «εθνικώς Μακεδόνων».

Με περισσότερο ανιστόρητες και εξωπραγματικές εκτιμήσεις …πεθαίνεις. Ακόμη και εκείνοι που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα, μετά το τέλος τους Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επειδή συνεργάσθηκαν με τους Βούλγαρους κατακτητές, συμμάχους των Γερμανών, και αποτελούν σήμερα τους πιο θερμούς υποστηρικτές του «μακεδονικού αλυτρωτισμού», κυρίως στον Καναδά, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, είναι επισήμως καταγεγραμμένοι ώς 35.000 άτομα. Τα οποία με την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και με την κοινή υπουργική απόφαση 106841 της 29.12.1982 αποκλείστηκαν από τον επαναπατρισμό ως «μη Ελληνες το γένος» πρόσφυγες του Εμφυλίου. Και εξαιρέθηκαν από τους νόμους 1540/1985 (για τις επιστροφές περιουσιών) και 1863/1989 (για την εξάλειψη των συνεπειών του εμφυλίου), που επικύρωσαν αυτό τον αποκλεισμό. Με την απόλυτη συμφωνία του ΚΚΕ, υπό τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Τέτοιος αριθμός δεν υπάρχει ούτε στο μυαλό των γνωστών …μακεδονοπατέρων Σιδηρόπουλου, Λιθοξόυ και Τρεμόπουλου. Οι οποίοι άλλωστε μέτρησαν τις δυνάμεις τους σε καθεστώς απολύτως ελευθέρων εκλογών στην Ελλάδα. Με ένα κόμμα αφειδώς χρηματοδοτημένο από το καθεστώς του τότε πανίσχυρου Γκρούεφσκι. Το «Ουράνιο Τόξο». Το οποίο, παρά τη σύμπραξη κάποιων αθιγγάνων και μωαμεθανών με τους «εθνικά Μακεδόνες» του Σιδηρόπουλου, στις ευρωεκλογές του 2009 έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%), από τις οποίες οι 2.594 στις εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας. Το 1994, το «Ουράνιο Τόξο» είχε αποσπάσει στον Νομό Φλώρινας 2.250 ψήφους, ποσοστό 5,7%. Αλλά στις ευρωεκλογές 2009 κατέβηκε στις 1.195 ψήφους, ποσοστό 3.69 %, στον Νομό Φλώρινας, όπου ζουν οι περισσότεροι ομιλούντες το σλαβογενές γλωσσικό ιδίωμα.

Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα. Τα οποία δυστυχώς δεν βάρυναν στο μυαλό των δικών μας κυβερνητών κατά τη σύναψη της συμφωνίας των Πρεσπών. Αφήνοντας περιθώριο, σε πάντα βουλόμενο, να κάνει την τρίχα τριχιά. Εκ του μη όντος.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου