ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Καπέλωμα» της συγκέντρωσης

καπέλωμα-της-συγκέντρωσης-605889

Σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πρώτα στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια στο Ταχυδρομείο, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Τα μέλη του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ και οι συνδικαλιστές του χώρου από πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στο δημόσιο ήταν μετρημένοι, σε αντίθεση με τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας της τοπικής οργάνωσης, που έδωσαν μαζικό «παρών» και καπέλωσαν κανονικά την απεργιακή συγκέντρωση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο, που προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, στον συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα στην απεργία, αποτελεί τη μητέρα όλων των μαχών ενάντια στην κυβέρνηση. Δεν πρέπει καν να έρθει προς συζήτηση στη Βουλή, επισήμαναν χθες οι βουλευτές του κόμματος και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Από την άλλη, το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ ακολουθεί τις αποφάσεις που λαμβάνονται στα κεντρικά και αναζητεί τρόπους ώστε να υπάρξουν οι απαιτούμενες συγκλίσεις σε συνδικαλιστικό επίπεδο, καθώς αντιλαμβάνεται ότι ο κομματικός εναγκαλισμός θα αποδυναμώσει στο τέλος την προσπάθεια ανατροπής του επίμαχου νομοσχεδίου.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου