ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δέσμιοι της «Ελευθερίας»

δέσμιοι-της-ελευθερίας-780272

Ο μοναδικός επαγγελματικός κλάδος, που παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη του σχεδίου για τον εμβολισμό του πληθυσμού κατά του κορονοϊού, είναι η εστίαση. Πρόκειται, άλλωστε, για τον μοναδικό κλάδο της πραγματικής οικονομίας, που έχει συνδέσει άμεσα την επαναλειτουργία του με την επιτυχία της επιχείρησης «Ελευθερία». Κατά συνέπεια όσο εξακολουθούν να καταγράφονται προβλήματα, αστοχίες και καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, τόσο θα παρατείνεται το αδιέξοδο για την εστίαση.

Οι προτάσεις, που άρχισαν να ψελλίζουν τις τελευταίες ημέρες επιστήμονες για την προοπτική επαναλειτουργίας της εστίασης υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, δεν είναι δυνατό να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση, όσο γίνονται τα εμβόλια με το σταγονόμετρο. Οσο εξακολουθεί να επικρατεί το απίστευτο αλαλούμ με τα ραντεβού των υπερηλίκων, που κάποιοι πρέπει να μετακινηθούν από τη μια άκρη της Μαγνησίας στην άλλη για να κάνουν το πολυπόθητο εμβόλιο.

Οι υπεύθυνοι για τον εμβολιαστικό σχεδιασμό, που λαμβάνουν κανονικά κάθε μήνα τον μισθό τους, πρέπει να αντιληφθούν ότι δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν δέσμιοι των δυσλειτουργιών του σχεδίου «Ελευθερία».

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου