ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θα γίνει υπεύθυνη ενημέρωση

θα-γίνει-υπεύθυνη-ενημέρωση-842049

Οι συνθήκες, που διαμόρφωσε ο κορονοϊός και στα σχολεία, έχουν επηρεάσει σε καθοριστικό βαθμό την καθημερινή λειτουργία των διδακτηρίων της Μαγνησίας τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από τα πιο απλά ζητήματα, όπως η χρήση μάσκας και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, μέχρι τα πιο περίπλοκα, όπως η διαχείριση πιθανού ύποπτου κρούσματος εντός του σχολικού περιβάλλοντος, προκύπτουν διαρκώς ερωτήματα και απορίες, με τους εκπαιδευτικούς να μην είναι πάντα σε θέση να απαντήσουν, παρά τις εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας και τα ενημερωτικά σεμινάρια, τα οποία παρακολούθησαν κάποιοι εξ αυτών.

Η καταγραφή «ορφανών» κρουσμάτων κορονοϊού στον Βόλο, σε καθημερινή σχεδόν βάση, εντείνει τις ανησυχίες των γονέων, που με τη σειρά τους ζητούν υπεύθυνη ενημέρωση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η απόφαση του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ να διοργανώσει την ερχόμενη Τρίτη, στις 7:30 μ.μ., διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με βασικούς ομιλητές δύο ακαδημαϊκούς με αδιαμφισβήτητη επιστημονική επάρκεια, όπως οι Κ. Γουργουλιάνης και Χρ. Χατζηχριστοδούλου, αποκτά ξεχωριστή σημασία και αναμένεται να συμβάλει στο να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις σε φλέγοντα ερωτήματα, προτού η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα κληθεί να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου