ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μαθητές εκτός σχολείου

μαθητές-εκτός-σχολείου-842514

Σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, τέσσερις μαθητές σε Δημοτικά Σχολείατου Βόλου και του Αλμυρού εξακολουθούν να μην πηγαίνουν στο σχολείο, επειδή οι γονείς τους δεν συμφωνούν με την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας.

Πρόκειται, προφανώς, για ακατανόητη επιλογή των οικογενειών να στερήσουν από τα παιδιά τους το πολύτιμο αγαθό της μάθησης και της απόκτησης γνώσεων, οι οποίες θα αποδειχτούν απαραίτητες στο υπόλοιπο της μαθητικής ζωής. Οι προσπάθειες των εκπαιδευτικών να αλλάξουν στάση οι συγκεκριμένοι γονείς δεν καρποφόρησαν, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν μακριά από το σχολικό περιβάλλον, από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα.

Ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα αλλάξουν γνώμη οι γονείς των τεσσάρων μαθητών, ούτε αν η εκπαιδευτική κοινότητα θα επιχειρήσει πιο συστηματικά να τους μεταπείσει. Το μόνο βέβαιο είναι πως όσο συνεχίζεται η κατάσταση, η απόσταση, που χωρίζει τους μαθητές από το σχολείο, μεγαλώνει, όπως και οι πιθανότητες να ακολουθήσουν και άλλοι γονείς το ίδιο παράδειγμα.

Ούτε ένας μαθητής δεν πρέπει να μένει μακριά από το σχολείο του.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου