ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πάγια διεκδίκηση

πάγια-διεκδίκηση-842971

Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα παραμένει κορυφαία διεκδίκηση του κλάδου των πρατηριούχων, που σε τοπικό επίπεδο ανέδειξε χθες τη νέα του διοίκηση.

Η μείωση του συγκεκριμένου φόρου αποτελεί πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των βενζινοπωλών, που διαχρονικά διεκδικούν από την κεντρική εξουσία να προσαρμόσει τους στόχους για τα προσδοκώμενα έσοδα του προϋπολογισμού από τη φορολογία των καυσίμων στα δεδομένα, τα οποία ισχύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Φθηνότερα καύσιμα σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση και κατά συνέπεια περισσότερα έσοδα για τα δημόσια ταμεία, με παράλληλη πάταξη του φαινομένου της λαθρεμπορίας.

Ο ερχόμενος δύσκολος χειμώνας, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού, θα μπορούσε να αποτελέσει την ιδανική χρονική περίοδο των ανακοινώσεων για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, έτσι ώστε όλα τα νοικοκυριά να μπορέσουν να ζεσταθούν, χωρίς να περικόψουν άλλες βασικές τους δαπάνες και το πιο σημαντικό δίχως να χρειαστεί να καταφύγουν σε επιλογές θέρμανσης, οι οποίες επιβαρύνουν το περιβάλλον και τον αέρα που αναπνέουμε.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη υψηλότερη θέση στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία, μεταξύ των χωρών με τους ακριβότερους φόρους στα καύσιμα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου