ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ακάλυπτοι για αντιβιοτικά φάρμακα

ακάλυπτοι-για-αντιβιοτικά-φάρμακα-846521

Πέραν του αντιγριπικού εμβολίου, που θα χορηγηθεί φέτος μόνο μέσω ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στους υπερήλικες, τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση και τις υγειονομικές δομές, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι από την 1η Σεπτεμβρίου έχει αλλάξει ο τρόπος χορήγησης και των αντιβιοτικών φαρμάκων.

Πλέον οι ασθενείς μπορούν να τα προμηθεύονται αποκλειστικά και μόνο με ιατρική συνταγή και μάλιστα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης. Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης, στις περιπτώσεις χειρόγραφων συνταγών, όπως αυτές που δίνονται σε ασθενείς, οι οποίοι έχουν εξεταστεί από γιατρό στο Νοσοκομείο, οι συνάδελφοί του δεν μπορούν να εκτελέσουν τη συνταγή και ο ασθενής θα μείνει ακάλυπτος ως προς τη χορήγηση του αντιβιοτικού φαρμάκου.

Επειδή λοιπόν ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος, λόγω κορονοϊού, ας φροντίσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι με το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να μην κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των πολιτών.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου