ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με διάλογο και πειθώ

με-διάλογο-και-πειθώ-849203

Με διάλογο και πειθώ θα επιχειρήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να αποκλιμακώσει την κατάσταση με τις καταλήψεις.

Ο τριπλασιασμός του αριθμού των σχολείων που έβαλαν χθες λουκέτο, σε σύγκριση με τα υπό κατάληψη σχολεία την περασμένη Παρασκευή προκαλεί έντονο προβληματισμό στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν να αντιδράσουν μαθητές στην υποχρεωτική χρήση μάσκας έχει ως συνέπεια απώλειες διδακτικών ωρών, αλλά και κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Οι μαθητές, που κάθε πρωί συγκεντρώνονται στα σχολικά προαύλια, ώστε να αποφασίσουν για τις καταλήψεις, δεν φορούν μάσκες και συγχρωτίζονται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κινδύνους για τους ίδιους, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους. Αν συνεχιστεί η κατάσταση, δεν θα αργήσουν τα πρώτα θετικά κρούσματα και στα σχολεία της Μαγνησίας.

Αυτό το μήνυμα προσπαθούν να περάσουν σε μαθητές οι καθηγητές τους. Οι γονείς, από τη δική τους πλευρά, οφείλουν να συζητήσουν με τα παιδιά τους και να τους καταστήσουν απόλυτα σαφές ότι το μοναδικό μέτρο για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού και κατά συνέπεια νέο lock down είναι η χρήση μάσκας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου