ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κρίσεις και αξιοκρατία

κρίσεις-και-αξιοκρατία-754963

Το υπουργείο Παιδείας έκρινε ότι αυτή την περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, πρέπει να διευθετήσει το θέμα με τους διευθυντές εκπαίδευσης.

Αντί να φροντίσει για τη σωστή προετοιμασία των σχολείων, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, που όπως αναμένεται, θα επηρεαστεί από τις υγειονομικές εξελίξεις, ασχολείται με τις τοποθετήσεις νέων προϊσταμένων στις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης, με βάση απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική τη διαδικασία εκλογής τους, πριν από τεσσεράμισι χρόνια.

Ετσι λοιπόν, αυτές τις ημέρες, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου η επιτροπή που έχει οριστεί για τον ορισμό των νέων διευθυντών εκπαίδευσης να κάνει τις τελικές επιλογές. Τώρα, αν αυτές οι επιλογές γίνουν με αξιοκρατικά ή με κομματικά κριτήρια είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία.

Πάντως η νυν κυβέρνηση είχε κάνει προεκλογική της σημαία την αξιοκρατία και την αριστεία. Μένει να διαπιστωθεί αν όλα αυτά ισχύουν και εφαρμόζονται ή αν στο τέλος θα υπερισχύσει των προσόντων και των ικανοτήτων, η κομματική επετηρίδα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου