ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γραφειοκρατικός τραγέλαφος

γραφειοκρατικός-τραγέλαφος-271696

Δεν αποτελεί τιμή για την κυβέρνηση η τρίμηνη καθυστέρηση στην έκδοση της άδειας κυκλοφορίας του λεωφορείου, που αγοράστηκε για τις ανάγκες μετακίνησης των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου, χάρη στα οξυμένα κοινωνικά αντανακλαστικά Βολιωτών. Δεν είναι δυνατό να συγκεντρώθηκαν 100.000 ευρώ σε τέσσερις μήνες και η πολιτεία να καθυστερεί άλλο τόσο, ώστε να ολοκληρώσει μια τυπική διαδικασία.

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός διακηρύττουν σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη πάταξης της γραφειοκρατίας και απλοποίησης των διαδικασιών, οι οποίες ταλαιπωρούν τους πολίτες, τις περισσότερες φορές άνευ λόγου.

Από τη στιγμή που η κεντρική εξουσία δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα κατάλληλα μέσα μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία, ας φροντίσει τουλάχιστον να διευκολύνει τους κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι κινητοποιούνται για την κάλυψη των αδυναμιών του κράτους, με την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών έκδοσης των αδειών κυκλοφορίας, για παράδειγμα. Το λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ Βόλου παραλήφτηκε αρχές Σεπτεμβρίου.

Κοντεύουν Χριστούγεννα και ακόμη το αρμόδιο υπουργείο δεν μπορεί να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες για την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας. Φανταστείτε να περίμεναν οι γονείς των μαθητών του σχολείου από την πολιτεία να τους εξασφαλίσει το όχημα, που αγόρασαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου