ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπερπροσπάθεια

υπερπροσπάθεια-287089

Παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης, η τεχνική υπηρεσία της τοπικής Περιφερειακής Ενότητας υλοποιεί αυτό το διάστημα πενήντα περίπου έργα στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Μαγνησία. Η εκπόνηση μελετών, η ένταξη των έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, η προκήρυξη των διαγωνισμών, η υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους και η επίβλεψη των έργων είναι περίπλοκη και ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, που προϋποθέτει εμπειρία και επιστημονική επάρκεια από το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών.

Η σύμβαση του έργου, που υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας για την υλοποίηση παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο από τη Μακρυράχη μέχρι το Ανήλιο, που θα γίνουν μεταξύ άλλων και τοιχία αντιστήριξης, έτσι ώστε να θωρακιστεί η περιοχή αντιπλημμυρικά, ήταν το τελικό στάδιο μιας κοπιώδους προσπάθειας, η οποία περατώθηκε από το εναπομείναν προσωπικό της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Αν μάλιστα ο μηχανισμός που διέπει τα δημόσια έργα, σε κεντρικό επίπεδο, δεν ήταν γραφειοκρατικά δυσκίνητος και θεσμικά προβληματικός, εξαιτίας της πολυνομίας, τότε το έργο υπηρεσιών, όπως η συγκεκριμένη, θα γινόταν πιο εύκολο και η καθημερινότητα των πολιτών ακόμη καλύτερη.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου