Αντιδράσεις και δυσπιστία για τον νέο διοικητή

αντιδράσεις-και-δυσπιστία-για-τον-νέο-290651

Η θητεία του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου δεν θα είναι ανέφελη. Οχι μόνο γιατί θα κληθεί να αντιμετωπίσει σειρά σοβαρών προβλημάτων, αναφορικά στη στελέχωση του Αχιλλοπουλείου με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά επειδή οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εκπρόσωποί τους δεν ξεχνούν την παρουσία του Γιάννη Ντόκου στο τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα κατά την ταραχώδη περίοδο της διοίκησης Ζαχαρόπουλου. Τότε που το κλίμα στο Νοσοκομείο Βόλου θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, που οι σχέσεις γιατρών και νοσηλευτών με τη διοίκηση ήταν χείριστες και η λειτουργία του Αχιλλοπουλείου είχε διαταραχτεί σε δραματικό βαθμό.

Οι συνδικαλιστές της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας δεν έχουν ξεχάσει ότι ο κ. Ντόκος συνυπέγραψε το 2013, ως υποδιοικητής του Νοσοκομείου, την απόφαση της διοίκησης για τη μη καταβολή εφημεριών σε γιατρούς. Μπορεί ο ίδιος να επιχείρησε να διορθώσει, δηλώνοντας ότι παρασύρθηκε, ωστόσο οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών δεν τον συγχωρούν. Μόλις ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η τοποθέτησή του στη θέση του νέου διοικητή του Αχιλλοπουλείου, εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές, που για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται ενωμένοι και δηλώνουν ενιαία την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη επιλογή.

Κατά συνέπεια, ο νέος διοικητής, που θα αναλάβει μόλις δημοσιευτεί το ΦΕΚ με την απόφαση του υπουργού Υγείας, θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκτός των άλλων και τη δυσφορία των εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογο κλίμα επικρατεί μεταξύ των νοσηλευτών και των διοικητικών υπαλλήλων του Νοσοκομείου. Το βαρύ κλίμα μπορεί να αλλάξει μόνο με έναν τρόπο, να συναντηθεί μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής με τους εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων και να δεσμευτεί ότι θα εργαστεί για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Από τη δική τους πλευρά οι συνδικαλιστές καλούνται να παραμερίσουν τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις τους, με αφορμή τα όσα προηγήθηκαν πριν από έξι χρόνια και να στηρίξουν το έργο της νέας διοίκησης, καθώς αυτό που έχει σημασία για τον κόσμο είναι να λειτουργεί όπως πρέπει το Νοσοκομείο. Η σημερινή κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί οριακή σε ό,τι αφορά στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Πολύ σύντομα θα προκύψει κίνδυνος αναστολής λειτουργίας κλινικών του Αχιλλοπουλείου, αν δεν ενεργοποιηθεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ευχή όλων είναι να κινηθεί για την επίλυση των προβλημάτων με ταχύτητα μεγαλύτερη, σε σχέση με την αντίστοιχη ορισμού των νέων διοικήσεων. Στη συνέχεια, οι συνδικαλιστές και η νέα διοίκηση οφείλουν να χαράξουν κοινή πορεία για το καλό των 200.000 κατοίκων της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου