ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το κουβάρι των δημοσίων έργων

το-κουβάρι-των-δημοσίων-έργων-421786

Στον νέο υπουργό Υποδομών ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξέφρασε επίσης τις σοβαρές ενστάσεις του για το υφιστάμενο σύστημα ελέγχου των δημοσίων έργων. Ενα σύστημα που λόγω της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας καθυστερεί έως και ένα χρόνο τη συμβασιοποίηση και την έναρξη μεγαλύτερων και μικρότερων εργολαβιών, από τις οποίες μπορούν να προκύψουν πολλές νέες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα να επωφεληθούν οι τοπικές κοινωνίες από την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων.

Ανάλογες επισημάνσεις είχε κάνει ο Κώστας Αγοραστός και στον προκάτοχο του κ. Καραμανλή, χωρίς ποτέ να βρει ανταπόκριση. Αλλωστε οι σχέσεις με τον Χρήστο Σπίρτζη δεν ήταν ανέφελες, μετά και τις δηλώσεις του τέως υπουργού κατά των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή την καταστροφή των υποδομών στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου του 2018.

Ο κ. Σπίρτζης βρίσκεται πλέον στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο Κώστας Αγοραστός επανεξελέγη περιφερειάρχης από τον πρώτο γύρο των εκλογών και τώρα προσπαθεί να πείσει για την ορθότητα των επιχειρημάτων του τον νέο υπουργό, τόσο σε ό,τι αφορά στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών ελέγχου στα δημόσια έργα, όσο και στη σημασία της ανάθεσης στην Περιφέρεια μεγάλων έργων που καρκινοβατούν, όπως ο Αχελώος και ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου.

Οι πρώτες ενδείξεις ως προς τις προθέσεις του νέου υπουργού Υποδομών δημιουργούν προσδοκίες. Μέχρι όμως να φτάσουμε στη νομοθέτηση των απαιτούμενων αποφάσεων υπάρχει δρόμος…

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου