ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κλειστή η αγορά

κλειστή-η-αγορά-466260

Μόλις κλείσουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών, ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις στην εμπορική αγορά του Βόλου. Από τις 8 Ιουλίου θα ξεκινήσει η θερινή περίοδος των εκπτώσεων, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν ότι θα αναθερμανθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον, που έχει ατονήσει λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσχέρειας, αλλά και των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου η αγορά προβλέπεται, βάσει νόμου, να λειτουργήσει. Ωστόσο, στον Βόλο τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως συνέβη και πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια. Να ανοίξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο, που ο κόσμος βρίσκεται στις παραλίες ή κάνει διακοπές, δεν προσφέρει το παραμικρό στην προσπάθεια ενίσχυσης του τζίρου των καταστημάτων.

Για αυτό και η διοίκηση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να παραμείνει κλειστή η αγορά στις 14 Ιουλίου, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα επανεξεταστούν συνολικά από την επόμενη κυβέρνηση το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας και το μέτρο για τις εμβόλιμες εκπτωτικές περιόδους, που επίσης δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου