Γραφειοκρατικές εμμονές και αγκυλώσεις

γραφειοκρατικές-εμμονές-και-αγκυλώσ-547140

Μερικές φορές είναι πραγματικά ακατανόητος ο τρόπος, με τον οποίο λειτουργούν οι ηγεσίες των σωμάτων ασφαλείας, όταν προκύπτουν ειδήσεις, που αναδεικνύουν τον ρόλο του αστυνομικού και υπογραμμίζουν τη σημασία της παρουσίας του όχι μόνο για τη δημόσια ασφάλεια, αλλά ακόμη και για την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Οπως συνέβη με τους τρεις Βολιώτες αρχιφύλακες, που έσωσαν από σοβαρό τραυματισμό, στην καλύτερη περίπτωση, την ανήλικη, η οποία πήδηξε στο κενό από πεζογέφυρα του περιφερειακού.

Οι τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τής έσωσαν τη ζωή στην κυριολεξία. Αν δεν ήταν στο σημείο και αν δεν ενεργούσαν με τον υποδειγματικό τρόπο που λειτούργησαν, η 13χρονη θα είχε χάσει τη ζωή της ή θα είχε υποστεί βαριά τραύματα στη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα. Αν δεν υπήρχαν οι αστυνομικοί, το κορίτσι θα έπεφτε με την πλάτη στο οδόστρωμα και τώρα θα μιλούσαμε για μια πραγματική τραγωδία και όχι για μια ηρωική πράξη, άξια θαυμασμού και επιβράβευσης.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκαλεί ερωτήματα με τη στάση του να περιορίσει την ανάδειξη του θέματος στο πλαίσιο της επιβεβαίωσης της είδησης και της δημοσιοποίησης κάποιων στοιχείων με ανεπίσημο χαρακτήρα. Αντί το αρχηγείο της ΕΛΑΣ να αναδείξει με κάθε τρόπο την ηρωική πράξη των τριών αρχιφυλάκων, στην ουσία υποβαθμίζει το γεγονός, επιβάλλοντας απαγόρευση δηλώσεων, επικαλούμενο την ηλικία της παραλίγο αυτόχειρα.

Το γεγονός και μόνο ότι πρόκειται για ανήλικη επιβάλλει στα ΜΜΕ να χειριστούν το θέμα με απόλυτη προσοχή ως προς τα προσωπικά δεδομένα της 13χρονης. Ωστόσο, η απαγόρευση δηλώσεων, που επέβαλε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ τόσο στους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, όσο και στους ίδιους τους ήρωες αστυνομικούς, δεν επιτρέπει στα ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα στον βαθμό που αυτό πρέπει να γίνει, με αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή πράξη γενναιότητας να υποβαθμίζεται.

Ακατανόητες γραφειοκρατικές εμμονές και αγκυλώσεις δεν επιτρέπουν τη ανάδειξη μιας είδησης, που αποτελεί το καλύτερο επικοινωνιακό αντιστάθμισμα στον βομβαρδισμό των αρνητικών εξελίξεων με τις επιθέσεις κατά αστυνομικών, που κάνουν τον γύρο της Ελλάδας και πλήττουν το κύρος των σωμάτων ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν καθημερινά να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα ελλείψεων σε εξοπλισμό και μέσα, τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας. Τα τελευταία χρόνια οι ιδεοληψίες της παρούσας κυβέρνησης τους έδεσαν τα χέρια και μετέτρεψαν ολόκληρες γειτονιές της πρωτεύουσας και όχι μόνο σε άβατα ανομίας και παραβατικότητας. Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ωστόσο, που ξέρει τα προβλήματα και αντιλαμβάνεται τα αδιέξοδα των αστυνομικών, πρέπει να λειτουργεί υπό διαφορετικό πρίσμα, όταν προκύπτουν ειδήσεις, οι οποίες αναδεικνύουν το έργο τους και εδραιώνουν στη συνείδηση του κόσμου τον καθοριστικό ρόλο της ΕΛΑΣ στη δημόσια ασφάλεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου