Πλήρης κατάλυση του κράτους

πλήρης-κατάλυση-του-κράτους-561470

Οτι οι κουκουλοφόροι αλωνίζουν στο κέντρο της Αθήνας και έχουν μετατρέψει σε άβατο την περιοχή των Εξαρχείων είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Οπως επίσης είναι γνωστό ότι οι αστυνομικές δυνάμεις και τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας είναι αδύνατον να προσεγγίσουν τα Εξάρχεια, όπου επικρατεί ο άγραφος νόμος των αντιεξουσιαστών. Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό μέχρι προχθές τουλάχιστον είναι ότι αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση επιτρέπει πλέον στις ομάδες των «γνωστών αγνώστων» να συγκροτούν τάγματα εφόδου, προκειμένου όχι μόνο να αποτρέπουν αστυνομικές επιχειρήσεις, αλλά και να επιτίθενται χωρίς δισταγμό σε ενστόλους, όταν αυτοί διερευνούν υποθέσεις του κοινού Ποινικού Κώδικα.

Το περιστατικό στα Εξάρχεια, με την ένοπλη επίθεση εναντίον ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που διενεργούσαν, και μάλιστα παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κατ’ οίκον έρευνα με σκοπό την εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών, είναι απλώς ένας ακόμη κρίκος στη μακρά αλυσίδα των γεγονότων, που καταδεικνύουν την πλήρη ανυπαρξία και την απόλυτη απροθυμία και ανικανότητα της Πολιτείας να πράξει τα αυτονόητα.

Η ωμή αλήθεια είναι ότι με την απαράδεκτη ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων η ιστορική συνοικία των Εξαρχείων μετατράπηκε σε τόπο βίας, ανομίας και εγκληματικότητας.

Τα τελευταία ιδίως χρόνια, που βρίσκεται στο «τιμόνι» της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, με τις ομάδες των αντιεξουσιαστών να δρουν ανεξέλεγκτες.

Εγκλωβισμένοι στα ιδεολογήματά τους, άτολμοι και πολιτικά ανεπαρκείς, οι κυβερνώντες ανέχτηκαν τη δράση των κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί σε ένα απέραντο γκέτο παραβατικότητας.

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων ζουν με τον φόβο, οι καταστηματάρχες πλήττονται οικονομικά και αγανακτούν, ωστόσο η Ελληνική Πολιτεία κωφεύει στις κραυγές διαμαρτυρίας και στις εκκλήσεις τους για αποκατάσταση της νομιμότητας και περιφρούρηση της ομαλότητας.

Επιπρόσθετα, παρακολουθήσαμε χθες εμβρόντητοι την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος να συγχαίρει τα στελέχη της, που δεν αντέδρασαν στην επίθεση των πάνοπλων κουκουλοφόρων, παρότι οι τελευταίοι κατάφεραν να αποσπάσουν τα υπηρεσιακά όπλα των λιμενικών, υπερασπιζόμενοι ένα άντρο διακίνησης ναρκωτικών.

Πλέον έχουν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό, έτσι ώστε στο μέλλον να μπορούν να διευρύνουν τη δράση τους στο άβατο των Εξαρχείων. Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σιωπά, ενώ στην ουσία έχει καταλυθεί το κράτος!

Τι άλλο πρέπει να συμβεί στα Εξάρχεια για να ευαισθητοποιηθεί και να αντιδράσει επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία; Πόσοι άνθρωποι ακόμη πρέπει να τρομοκρατηθούν ή να πέσουν θύματα βίας;

Από πού αντλούν το δικαίωμα οι κουκουλοφόροι να συγκροτούν τάγματα εφόδου και να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο στους συμπολίτες τους και στα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας; Πώς είναι δυνατόν ένα σοβαρό κράτος να αφήνει ατιμώρητη τη δράση ανθρώπων, που κρύβονται πίσω από τον μανδύα του αντιεξουσιαστή, ώστε να προσφύγουν στην ένοπλη βία και να καταπατήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των συμπολιτών τους; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση. Θα δώσουν όμως σύντομα τις δικές τους απαντήσεις οι πολίτες μπροστά στην κάλπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου