ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με ρυθμούς χελώνας

με-ρυθμούς-χελώνας-604935

Στο υπουργείο Υποδομών και όχι στη ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε τις ενστάσεις του για την εργολαβία αντικατάστασης του δικτύου υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου ο ανάδοχος του έργου, που ως γνωστόν διέκοψε τις εργασίες στις αρχές Νοεμβρίου και ενώ είχαν ολοκληρωθεί μόλις 8 χιλιόμετρα του νέου δικτύου.

Πριν από λίγες ημέρες το έργο επανεκκίνησε και εξελίσσεται με ρυθμούς χελώνας στην περιοχή μεταξύ της Παρασκευοπούλου και της Αναπαύσεως στη Νέα Ιωνία. Η εξέταση των ενστάσεων του αναδόχου από το τεχνικό συμβούλιο του αρμόδιου υπουργείου θα κρίνει το μέλλον του έργου, που αφορά στην αντικατάσταση των σωλήνων υδροδότησης σε μήκος 120 χιλιομέτρων.

Το έργο είναι μείζονος σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού και τον περιορισμό των διαρροών στο πεπαλαιωμένο δίκτυο, κυρίως στον κεντρικό τομέα του Βόλου, από την οδό Αναλήψεως και κάτω.

Στο θέμα πάντως των εργολαβιών που ξεκινούν και μετά από λίγο μπλοκάρουν εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων των αναδόχων, η περιοχή μας έχει εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον δρόμο Βόλου – Βελεστίνου, μπροστά από το ΠΕΒ, που εξελίσσεται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.

Και στις δύο περιπτώσεις οι ανάδοχοι έδωσαν μεγάλο ποσοστό έκπτωσης προκειμένου να κερδίσουν τους αντίστοιχους διαγωνισμούς…

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου