ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αδιέξοδο

αδιέξοδο-827694

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης της ομοσπονδίας συλλόγων υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας για το μέλλον των κινητοποιήσεων των εξεταστών, που εδώ και σχεδόν τρεις μήνες απέχουν από τις εξετάσεις απόκτησης διπλώματος οδήγησης.

Στον Βόλο εκτιμάται ότι σχεδόν 1.000 υποψήφιοι δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις, ενώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί από τον επόμενο μήνα που θα επιστρέψουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων στην ιδιαίτερη πατρίδα τους οι φοιτητές, οι οποίοι θα θελήσουν να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Ήδη πάντως στην Αθήνα οι εξεταστές άρχισαν να σπάνε την αποχή και αυτός είναι ένας παράγοντας που θα ληφθεί υπόψη στη σύσκεψη των εκπροσώπων του κλάδου. Μείζονος σημασίας ζήτημα για την αναστολή των κινητοποιήσεων είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στη διαδικασία των εξετάσεων, που μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι ο υποψήφιος δεν θα δίνει εξετάσεις μαζί και με τον εκπαιδευτή του, αλλά ότι στο αυτοκίνητο της σχολής οδηγών θα είναι ο ίδιος μαζί με τον εξεταστή.

Αυτό που απασχολεί τους εξεταστές είναι τα ζητήματα ασφάλειας για τους ίδιους και για τους υποψήφιους που μπορεί να προκύψουν από την επίμαχη αλλαγή.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου