ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ανοδο μέχρι την Παρασκευή

ανοδο-μέχρι-την-παρασκευή-444090

Περιμένει η Νίκη Βόλου με τον Ηρακλή να αλλάζει ΑΦΜ

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο βραχνάς της ανόδου μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει τελειώσει για την Νίκη Βόλου, η οποία περιμένει εναγωνίως τις εξελίξεις στο στρατόπεδο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Ο «Γηραίος» φαίνεται να βρήκε εν μέρει αυτό που έψαχνε στο «πρόσωπο» του Κρόνου Αργυράδων, ομάδας από την Κέρκυρα η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στη Football League της νέας περιόδου.

Με τον Ηρακλή να μετέχει στο πρωτάθλημα της Football League – εν μέρει απαλλαγμένος από τα χρέη και με το ΑΦΜ του Κρόνου – η θέση που περίμενε η Νίκη Βόλου να αδειάσει θα της δώσει ταυτόχρονα και την άνοδο, όπως πιστεύουν και στο στρατόπεδο της ομάδας της Μαγνησίας.

Στην… αποκάλυψη προέβη ο ίδιος ο πρόεδρος του Κρόνου Αργυράδων Γιάννης Καραϊσαρλής, ο οποίος αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ηρακλή για την πώληση του ΑΦΜ της ομάδας του και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σχολίασε: «Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε ένα μικρό χωριό με μικρή δυναμική σε ό,τι αφορά τη Football League. Είναι μία πολυδάπανη κατηγορία, στην οποία είναι πολύ δύσκολο να κατέβει ένα μικρό χωριό. Αν δεν αλλάξει κάτι, δεν θα κατέβουμε. Προσπαθούμε να βρούμε έναν κώδικα επικοινωνίας με τον Ηρακλή, ώστε να του μεταβιβάσουμε τον ΑΦΜ. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις τώρα. Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να τελειώσει το θέμα, για να ξέρουμε κι εμείς αλλά και ο Ηρακλής τι θα κάνουμε. Δεν είμαστε μακριά πάντως. Η τιμή πώλησης κυμαίνεται από 100 έως 300 χιλιάδες ευρώ. Ανάλογα με το πόσο ανάγκη έχει κάποιος ή για ποια ομάδα πρόκειται».

Για την πρόταση που δέχθηκε να συμμετέχει ο ίδιος στο εγχείρημα: «Παίζει και αυτό το σενάριο. Μου έγινε πρόταση να συμμετέχω κι εγώ στο εγχείρημα. Να πάρω το 51 ή το 49% των μετοχών, αναλόγως. Είναι μια δελεαστική πρόταση. Ο Ηρακλής είναι Ηρακλής, ομάδα με βαριά φανέλα και ιστορία. Το συζητάμε κι αυτό. Όχι όμως να αναλάβει ένας άνθρωπος, αλλά όλοι μαζί. Ορίζοντας είναι η Παρασκευή. Μου είπαν ότι μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια και οικονομικά. Μου έδωσαν ένα πλάνο για το τι μπορούν να κάνουν. Μου είπαν ότι θα γίνω πρόεδρος. Μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε έναν μπούσουλα στα χέρια μας».

Στον Βόλο ο Χοβέ, διερευνητική επαφή με Κάλβο

Από τη στιγμή που η Νίκη Βόλου ανέλθει στη Football League αυτόματα θα πρέπει να «τρέξει» και ο μηχανισμός δημιουργίας της κυανόλευκης ΠΑΕ. Οι διαδικασίες δεν είναι πρωτόγνωρες για τους κυανόλευκους, αλλά σίγουρα είναι χρονοβόρες και για το λόγο αυτό μία από τις κινήσεις που έχουν ολοκληρώσει είναι αυτή του προπονητή. Ο Ισσάκ Χοβέ βρίσκεται ήδη στον Βόλο από την περασμένη Δευτέρα και περιμένει πως και πως την άνοδο της ομάδας προκειμένου να σηκώσει μανίκια και να προχωρήσει στη δημιουργία του ρόστερ της νέας περιόδου.

Μέχρι στιγμής η μοναδική αποχώρηση που θεωρείται δεδομένη είναι αυτή του Θοδωρή Παπαδόπουλου, ο οποίος και θα συνεχίσει στη Ρόδο και στον Διαγόρα. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι μεν ελεύθεροι να συνεχίσουν όπου θέλουν, μιας και η συμφωνία τους ήταν για ένα χρόνο, αλλά σίγουρα αρκετοί περιμένουν τις εξελίξεις, προκειμένου να μπουν σε ένα νέο κύκλο συζητήσεων.

Συζητήσεις από πλευράς κυανόλευκων έχουν γίνει και με τον Τόνι Κάλβο, αλλά το δεδομένο είναι πως για την ώρα δεν υπάρχει συμφωνία.

Ο Ισπανός εξτρέμ ο οποίος βρίσκεται στην ηλικία των 32 ετών είναι μία από τις περιπτώσεις που έχουν προσεγγίσει οι κυανόλευκοι. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν είναι αρνητικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, όπου έγινε γνωστός με τη φανέλα του Αρη, αλλά μέχρι σήμερα καμία συμφωνία δεν είναι δεδομένη.

Ο Κάλβο με καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Πάρμα, Άρη, Ανόρθωση, Λέφσκι και Βέροια, αγωνίζονταν πέρυσι στη Βιλαφράνκα. Με τη φανέλα του Αρη αγωνίστηκε για σχεδόν 4 χρόνια και από το 2007 κατέγραψε 117 συμμετοχές με 16 γκολ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Την περίοδο 2016-17 με τη Βέροια είχε 20 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και μόλις ένα γκολ.

Ανάλογη προσέγγιση έχει γίνει φυσικά και με τον Αντόνιο Ανιέτε, ο οποίος όμως δύσκολα θα αφήσει την Ισπανία και τη γενέτειρα του για να ξενιτευτεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου