ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δεν το… κουνάει η Νίκη από το Πανθεσσαλικό

δεν-το-κουνάει-η-νίκη-από-το-πανθεσσαλ-449105

Ακόμη ένα επεισόδιο γράφτηκε χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου η Νίκη Βόλου είδε τα αποδυτήριά της να ανοίγονται και τα πράγματά της να μεταφέρονται σε άλλο χώρο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Από τους κυανόλευκους μάλιστα κλήθηκε η αστυνομία, η οποία κατέγραψε το συμβάν και ως γνωστόν πλέον η λύση αναμένεται να βρεθεί μέσω της δικαστικής οδού, με τη Νίκη Βόλου να έχει στείλει εξώδικη δήλωση – καταγγελία στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου για την παράνομη «έξωση».

Επί του θέματος ανακοίνωση εξέδωσε χθες και ο δήμος Βόλου, ο οποίος ζητά το Πανθεσσαλικό να περιέλθει πλέον στη δημοτική αρχή.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου η δικαστική αντιπαράθεση της Νίκης Βόλου με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου χαρακτηρίζεται ως δυσάρεστη και αδιέξοδη, ενώ τονίζεται πως ο λόγος που δεν περιήλθε το Πανθεσσαλικό στον Δήμο λόγω της εκδικητικότητας προς το πρόσωπο του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Απογοητευτικό και αποκαρδιωτικό είναι αναμφίβολα το φαινόμενο των τελευταίων ημερών με τις καταγγελίες, τα εξώδικα, τις απειλές, τις κραυγές και τις κάθε είδους αμφισβητήσεις μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου και της Νίκης Βόλου για την χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Η δυσάρεστη και αδιέξοδη αυτή εξέλιξη αποτελεί – και δεν επιχαίρουμε γι αυτό – άλλη μια δικαίωση της Δημοτικής μας Αρχής, αλλά και μια επιπλέον απόδειξη της εμπάθειας, της μισαλλοδοξίας και της ανικανότητας που χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα τοπικά στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πολέμησαν και «πέτυχαν» λίγο πριν την υπογραφή της, να ματαιώσουν τη σύμβαση παραχώρησης του Σταδίου στο Δήμο Βόλου!

Και αυτό την ίδια ώρα που τα αντίστοιχα στάδια, Παγκρήτιο στο Ηράκλειο και Παμπελοποννησιακό στην Πάτρα, παραχωρήθηκαν – και ορθά – στους αντίστοιχους ΟΤΑ, κάτι που προδήλως δεν συνέβη στο Βόλο, λόγω της εκδικητικότητας προς το πρόσωπο του Δημάρχου μας, κ. Αχιλλέα Μπέου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, με την πιθανολογούμενη από όλους κυβερνητική αλλαγή, ήρθε η ώρα τα φαινόμενα αυτά να εκλείψουν και το Πανθεσσαλικό Στάδιο να περιέλθει στο Δήμο Βόλου, που και τα στελέχη, με γνώση και εμπειρία, και τις δυνατότητες έχει να το αξιοποιήσει στο έπακρο και να το αναδείξει σε ένα διεθνές αθλητικό κέντρο, με τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων με τις συνακόλουθες ευεργετικές επιπτώσεις και στην τοπική μας οικονομία.

Και πάντα βέβαια για την εκπλήρωση του μείζονος στόχου, που παραμένει να δοθεί στη διάθεση της νεολαίας μας ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές αθλητικό κέντρο, ενισχύοντας την τεράστια κοινωνική διάσταση του αθλητισμού . Σύμφωνα, δηλαδή, και με το σλόγκαν της εποχής «για τους πολλούς και όχι για τους λίγους».

Από τη μεριά τους οι κυανόλευκοι κατήγγειλαν χθες πως τα αποδυτήρια τους παραβιάστηκαν και πως το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, πιθανότατα εκπροσωπώντας την ΠΑΕ Βόλος, η οποία ζήτησε και προχωρά τόσο στην ανακαίνιση του αγωνιστικού χώρου, αλλά και των δύο κυρίων αποδυτηρίων για τις ανάγκες του πρωταθλήματος της Super League.

Από πλευράς Νίκης επιμένουν και τονίζουν πως έχουν εκπληρώσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και πως δεν μπορεί η ΕΤΑΔ να τους πετά εκτός Πανθεσσαλικού.

Μάλιστα όπως ανέφεραν και στην εξώδικη δήλωση οι κυανόλευκοι η ΕΤΑΔ αποφάσισε να ξεσπιτώσει την Νίκη, πριν μάλιστα ολοκληρωθεί η σύμβαση που έχει υπογραφεί, προκειμένου να παραχωρηθούν οι χώροι στην ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ.

Βενέτης: «Η Νίκη θα διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί»

Από τη Νίκη ισχυρίζονται πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο με τον Βασίλη Βενέτη, να αναφέρει χθες μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ πως η Νίκη δεν αποχωρεί από το Πανθεσσαλικό και πως η ΕΤΑΔ οφείλει στη Νίκη και όχι η Νίκη στην ΕΤΑΔ. «Η ΕΤΑΔ έχει δώσει τους ίδιους χώρους με τη Νίκη και στην ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ. Εμείς τα αποδυτήρια τα βρήκαμε ανοιγμένα. Εμείς θα κινηθούμε κατά της ΕΤΑΔ και δεν φεύγουμε από το Πανθεσσαλικό. Η Νίκη θα διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί και θα κινηθεί κατά της ΕΤΑΔ. Δεν γίνεται να μας βγάλουν από το Πανθεσσαλικό. Έχουμε πληρώσει και περισσότερα, μας οφείλουν, δεν τους οφείλουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου