ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Εκδιώχθηκα κακήν κακώς»

εκδιώχθηκα-κακήν-κακώς-457957

Ο Νίκος Ιμεράι βάλλει κατά εκείνων, που τον έδιωξαν από τη Νίκη Βόλου

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Χωρίς να μασήσει τα λόγια του ο πρώην πλέον πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου Νίκος Ιμεράι καταφέρθηκε ενάντια εκείνων που τον εκδίωξαν όπως ανέφερε από την ομάδα.

Ο πρώην παράγοντας των κυανόλευκων χαρακτήρισε «πουθενάδες και αλήτες» και πως δεν πληρώνουν εισιτήριο κάποιους που θέλουν να κρατάνε χαμηλά την ομάδα για δικό τους όφελος.

Κατήγγειλε ακόμη πως άνθρωπος που τον υποστήριξε στη γενική συνέλευση έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, ενώ τόνισε πως δεν θα συγχωρήσει σε κάποιος το κλάμα του γιού του, μετά τον αποκλεισμό στα μπαράζ ανόδου από τον Θεσπρωτό.

Φιλοξενούμενος στον Βόλος 9,86 ο Νίκος Ιμεράι ανέφερε αρχικά για την αποχώρησή του από την ομάδα: «Με μεγάλη σκέψη και πίκρα έγραψα αυτή τη δήλωση. Ήμουν πολύ στεναχωρημένος. Μέχρι τη γενική συνέλευση, νόμιζα ότι ο κόσμος της Νίκης θέλει τον Νίκο Ιμεράι, με τα λάθη του και με τα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα. Πάμε στη γενική συνέλευση και είχα πει ότι θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης, έστω και άτυπα, γιατί είχε ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδας. Είχαμε συμφωνήσει με προπονητή και με παίκτες. Στη γενική συνέλευση δε με άφησαν να μιλήσω καν, αντιμετώπισα ένα εχθρικό κλίμα, λες κι εγώ ήμουν εχθρός της Νίκης.

Τα 50 άτομα αυτά έχουν δικαίωμα ψήφου. Το ξέρω ότι δεν είναι η Νίκη Βόλου αυτοί, αλλά την ομάδα, το έχω ξαναπεί, την έχουν πλαισιώσει άνθρωποι που δε θα έπρεπε καν να υπάρχουν στη συνέλευση, όχι να κάνουν και κουμάντο στην ομάδα. Ψεύτη με ανέβαζαν, ψεύτη με κατέβαζαν. Ένα πολύ εχθρικό κλίμα. Από εκείνη τη μέρα, άρχισα να σκέφτομαι “τι δουλειά έχω εδώ;”. Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα γι’ αυτήν την ομάδα. Είχα πει, βέβαια, πως εγώ δεν είμαι παράγοντας ποδοσφαίρου, μπήκα να βοηθήσω. Και θα μου τη λένε κιόλας; Και να πεις ότι μου τη λέει ο νικιώτικος κόσμος που έχει προσφέρει για την ομάδα, να το δεχτώ. Αλλά από μερικούς-μερικούς, μην πω τώρα, να τα ακούω που δεν έχουν πληρώσει ποτέ εισιτήριο;».

Μιλώντας για τον σκοπό που «αυτοί» τον έδιωξαν σχολίασε: «Ο σκοπός τους ήταν να μείνει η ομάδα χαμηλά, γιατί χάνουν τον έλεγχο. Ένας επενδυτής που θα έρθει, τι να τους κάνει αυτούς; Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βρίζουν, να κάνουν κριτική, αυτή είναι η δουλειά τους, να κάνουν κακό στην ομάδα. Οπότε, τους δίνεις δρόμο και τελειώνει η υπόθεση. Διώχθηκα από τη Νίκη, δεν αποχώρησα. Αυτοί που με έδιωξαν, φάνηκε ότι το σχέδιο το είχαν καταστρώσει εδώ και πολύ καιρό. Μπήκα σε μία Γενική Συνέλευση που νόμιζα ότι θα έχω τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου κι αντιμετώπισα ένα κλίμα τελείως διαφορετικό. Ο Νίκος Ιμεράι δεν ασχολείται ξανά με τη Νίκη. Εκδιώχθηκα κακήν-κακώς από την ομάδα, από κάποιους ανθρώπους που μου την είχαν στήσει. Προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Έφεραν τον Σκύφτα. Ήμουν από τους πρώτους που είπα να τον αφήσουμε να διαβάσει, γιατί, αν έφερε γράμμα του Ντόστανιτς, μόνο καλά λόγια θα είχε να πει. Και βγαίνει και παρουσιάζει αυτά τα πράγματα. Εγώ αμέσως είπα “τι λέει αυτό το λαμόγιο; Αυτά δεν είναι τα λόγια του Ντόστανιτς”. Ένας άνθρωπος που μίλησε υπέρ μου στη Γενική Συνέλευση και μου είπε “τι κάνεις εδώ; Σήκω και φύγε. Σε έχουν σαν πρόβατο στη σφαγή” έφαγε ξύλο. Οι αλήτες τον έδειραν» και συμπλήρωσε μετά: «Όπως φάνηκε, το σχέδιο ήταν μελετημένο. Πήγα στη συνέλευση αδιάβαστος κι αθώος, δεν είχα να απολογηθώ σε κανέναν, είχα βάλει τα λεφτουδάκια μου. Ξαφνικά, άρχισαν να με βρίζουν άνθρωποι που δεν τους βλέπω καν. Πουθενάδες. Ο κόσμος ξέρει την προσπάθεια τη δίκιά μου. Δεν τους βλέπω καν, μέχρι χθες δεν υπήρχαν. Μόνο να με συγκρίνουν με αυτούς, είναι προσβολή. Όπως το είδα εγώ στη γενική συνέλευση, ήταν τελειωμένο το έργο. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ανακοίνωση του Blue Club που έλεγε “ή βρείτε τα ή εξαφανιστείτε”. Και, προκειμένου να μην κάνω ζημιά στην ομάδα, εξαφανίζομαι. Ούτε έχω να λογοδοτήσω σε κανέναν. Μετά την ανακοίνωση αυτή, ανακοίνωσα κι εγώ ότι αποχωρώ».

Απαντώντας για το αν χάρηκαν φίλοι της Νίκης με τις ήττες από Θεσπρωτό: «Βεβαίως και δεν μπορεί κανένας να μου το βγάλει από το μυαλό. Κάποιοι χάρηκαν κι ίσως προσπάθησαν να μην τα καταφέρουμε, δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό, εφόσον δεν έχω στοιχεία. Αν ήξερα και είχα τη δυνατότητα να μάθω, δε θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο. Δε θα το άφηνα έτσι».

Ο Νίκος Ιμεράι στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα ισχυρίστηκε ο Αχιλλέας Μπέος για «στήσιμο» των μπαράζ: «Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο, αυτά τα είπε ο κ. Μπέος. Αν κάποιοι άνθρωποι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, δεν το ξέρω. Δεν έγινε τίποτα από αυτά, δεν είχαμε καμία συνεργασία με άνθρωπο του Ολυμπιακού. Κατηγορήθηκα ότι δεν προστάτεψα την ομάδα πολλές φορές, αλλά είχα με πει από την αρχή ότι εμείς θα παίξουμε μόνο ποδόσφαιρο. Το μπάτζετ το φετινό δεν είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όλη η Ελλάδα μας θαύμασε, οι δικοί μας μάς βρίζουν. Αυτό πού το βάζεις; Και μας βρίζουν ποιοι; Αυτοί που λέω πουθενάδες, γιατί πραγματικά δεν υπάρχουν.

Η Νίκη ακούστηκε τον τελευταίο χρόνο σε όλη την Ελλάδα, παίζαμε σε πολλά αθηναϊκά σάιτ. Η ομάδα, κακά τα ψέματα, έκανε καλή πορεία, άσχετα αν μερικοί-μερικοί προσπαθούσαν να μηδενίσουν την πορεία αυτή. Από την αρχή της χρονιάς, το έκαναν. Επειδή δε φέραμε τους παίκτες που ήθελαν, για να έχουν τους ρουφιάνους τους στα αποδυτήρια, παίκτες της αρεσκείας τους.

Έφερα παίχτες που θα έπαιζαν μπάλα. Δυστυχώς, μετά τα Χριστούγεννα, η ομάδα δεν είχε διοικητική ηρεμία και ήρθε το αποτέλεσμα αυτό. Μετά από το ματς με τον Ολυμπιακό, η ομάδα διαλύθηκε, πιστεύω. Η άνοδος χάθηκε, αλλά έχω να πω στον κόσμο πως έκανα ό,τι μπορούσα για το καλό της ομάδας αυτής, μερικές φορές, υπερβαίνοντας τα όριά μου. Χαλάλι και το χρήμα και ο χρόνος. Ένα πράγμα δε θα συγχωρέσω σε αυτούς τους αλήτες, το κλάμα του γιου μου. Όταν χάσαμε την άνοδο στον Θεσπρωτό, ο γιος μου έκλαιγε κι αυτό δε θα τους το χαλαλίσω ποτέ».

Σχολιάζοντας για το αν είχε συνεργάτες ανάξιους εμπιστοσύνης: «Αυτό φάνηκε, το είδαμε το έργο. Βγήκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και λέει ότι υπάρχει άνθρωπος που ενδιαφέρεται κι είναι καλά οικονομικά, ότι μπορεί να τρέξει άνετα την ομάδα. Έγιναν κι αυτά στη γενική συνέλευση. Καθόμουν και σκεφτόμουν πως το καλό της ομάδας, σαν φίλαθλος, είναι να φύγω σαν φίλος απάτη Νίκη. Η χρονιά ήταν πετυχημένη, άσχετα αν βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας. Ξαφνικά ήρθε το email με την άλλη πρόταση, δύο ώρες πριν τη γενική συνέλευση».

Αναφερόμενος στον αγωνιστικό λόγο που χάθηκε η άνοδος αλλά και στους Κέρι – Αποστολίδη: «Ο στόχος χάθηκε από αυτούς τους επιτήδειους. Όλοι οι προπονητές έβγαιναν κι έλεγαν ότι διαβάζουμε το παιχνίδι της Νίκης και φυλάμε τον καλύτερό της παίκτη, έναν παίκτη που έκανε τη διαφορά, κι οι δικοί μας από το πέμπτο λεπτό άρχιζαν να τον βρίζουν, έναν παίκτη που σου έχει βάλει 22 γκολ. Έχεις χάσει την άνοδο, έχεις χάσει τα πάντα. Το απωθημένο τους ήταν ο Κέρι, επειδή ήταν ο παίκτης του προέδρου. Ποιον να βάλω αρχηγό; Τον Αποστολίδη, να με πουλάει ανά πάσα στιγμή; Να βγαίνει να με κατηγορεί, όπως το έκανε;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου