ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Ξαναχτύπησε» ο Σκύφτας

ξαναχτύπησε-ο-σκύφτας-466144

Ο βοηθός του Ράτκο Ντόστανιτς απέστειλε επιστολή μιλώντας για ψυχοπαίδια και αποπαίδια στη Νίκη Βόλου

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εντύπωση προκάλεσαν τα όσα μετέφερε για λογαριασμό του τεχνικού Ράτκο Ντόστανιτς στη γενική συνέλευση της Νίκης Βόλου ο Θοδωρής Σκύφτας, με τον Σέρβο προπονητή μία μέρα μετά να αναφέρει πως καμία επιστολή δεν στάλθηκε από τον ίδιο.

Ο Θοδωρής Σκύφτας με επιστολή του – δήλωσή του που απέστειλε αυτή τη φορά στα Μ.Μ.Ε. κάνει λόγο για αποπαίδια και ψυχοπαίδια στην κυανόλευκη ομάδα, επαναλαμβάνοντας εν μέρει όσα είχε αναφέρει στη γενική συνέλευση.

Απευθυνόμενος με τον όρο «δάσκαλε» στον Ράτκο Ντόστανιτς, ο Λαρισαίος τεχνικός

αναρωτιέται γιατί η ομάδα έκανε πίσω σε μία σειρά από ζητήματα, προκειμένου να ικανοποιηθεί το «εγώ» από ένα ψυχοπαίδι, όπως το χαρακτηρίζει, ενώ επισημαίνει ότι ο οργανισμός της Νίκης Βόλου ήταν άρρωστος.

Αναλυτικά η προσωπική δήλωση του κ. Σκύφτα, στην οποία θέτει μια σειρά ερωτημάτων:

«Δάσκαλε, γιατί κάναμε πάλι πίσω; Γιατί υποκύψαμε στις ορέξεις του «εγώ»; Γιατί να υπάρχουν αποπαίδια και ψυχοπαίδια; Γιατί στις νίκες είχαμε το «εγώ», ενώ στις ήττες έφταιγαν όλοι οι άλλοι;

Ωραία τα μεγάλα λόγια, αλλά οι συμπεριφορές δείχνουν την αλήθεια.

Υπάρχει μία θανατηφόρα λέξη που έχει σκοτώσει χιλιάδες αφέλειες: εμπιστοσύνη.

Το πιο ακριβό πράγμα στον κόσμο χρειάζεται χρόνια, για να αποκτηθεί, δευτερόλεπτα, για να χαθεί.

Γιατί, δάσκαλε, κάναμε πίσω στα τόσα “ναι” που είπες και έγιναν μετά “όχι”; Ο κόσμος βαρέθηκε, πήρε χαμπάρι τι γινόταν και γύρισε την πλάτη. Εμείς βλέπαμε φαντάσματα , αντί να ειπωθεί η αλήθεια. Καταργήσαμε κάθε έννοια της αλήθειας για έναν εγωισμό, για μία έπαρση.

Γιατί, δάσκαλε, κάναμε πίσω στο θέμα του Χρήστου Τζιώρα; Γιατί έπρεπε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία του ενός; Αν ήταν ο Χρήστος Τζιώρας στην ομάδα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα

Γιατί όμως στη συνέχεια, ενώ απαίτησες, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, να πάρουμε τον Βαγγέλη Μάντζιο, μία ηγετική μορφή, υποκύψαμε πάλι στον φόβο του ενός μήπως χάσει την παντοδυναμία του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου;

Γιατί κάναμε πίσω στο θέμα του Αλέκου Αναστασίου, για να ικανοποιήσουμε ένα άλλο ψυχοπαίδι, λες και είχαμε τον Πρίγιοβιτς και δεν το ξέραμε; Ο Αλέκος ήταν ένας παίκτης που πονούσε τη φανέλα και έφυγε με βαριά καρδιά και κλαίγοντας.

Γιατί κάναμε πίσω, δάσκαλε, στο θέμα του Άγγελου Βέρτζου, και το αρχικό “ναι” έγινε “όχι”; Για να διευκολύνουμε τον ερχομό στην ομάδα του “Πέπε των Βαλκανίων”, ένα άλλο ψυχοπαίδι;

Γιατί κάναμε πίσω στο θέμα του Αποστόλη Τσιώλη; Ένα παιδί που έδειξε ότι είχε ηγετικές ικανότητες κι εμείς τον κατατροπώσαμε; Ένα παιχνίδι έπαιξε βασικός και έδειξε τις δυνατότητές του. Εμείς από τότε, αντί να τον βοηθήσουμε του κόψαμε τα φτερά, για να ικανοποιήσουμε το εγώ του ενός;

Γιατί κάναμε πίσω στο βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα που έγινε στ’ αποδυτήρια μετά από επίθεση που δέχθηκε ο Κώστας Παπαδόπουλος από το ψυχοπαίδι; Γιατί το πνίξαμε, ενώ έγινε παρουσία πολλών ατόμων στ’ αποδυτήρια;

Ο οργανισμός της Νίκης ήταν άρρωστος. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έκαναν υπομονή και έδειξαν μεγάλη αντοχή, πνίγοντας ο καθένας τον εγωισμό του. Έγιναν σκλάβοι από υπηρέτες της ομάδας και δε μιλούσαν για το καλό της.

Πιο πιθανό είναι τα βουνά ν’ αλλάξουν θέση παρά το ψυχοπαίδι χαρακτήρα.

Τον Χριστό τον πρόδωσε ο μαθητής του για 30 αργύρια. Τώρα αντιστράφηκαν οι ρόλοι.

Υ.Γ.1: Η Νίκη Βόλου είναι ευλογία και κατάρα μαζί. Αυτά τα λόγια μου τα είπε και ο Γιώργος Βαλαχής και ο Μίκι Τσίρκοβιτς, όταν τον έφερα πριν από 24 χρόνια στη Νίκη Βόλου. Συνεργάστηκα από παλιά με τη Νίκη και ποτέ δε θα έκανα κάτι εναντίον αυτής της ομάδας. Πιστεύω ότι εγώ θα μπορώ να μπαίνω, αν το επιθυμώ, στο «Παντελής Μαγουλάς» και το Πανθεσσαλικό, αλλά κάποιοι δε θα μπορούν να περνάνε ούτε απέξω.

Υ.Γ.2: Το στόμα και τα μάτια δεν μπορεί να μου το βουλώσει κανείς. Μόνο ο Θεός.

Υ.Γ.3: Επειδή ειπώθηκε ότι δεν έκανα σωστά τη μετάφραση και ότι δεν μεταφέρονταν, όπως πρέπει, οι οδηγίες στους παίκτες, στις τόσες επιτυχίες που είχαμε ήμουν καλός μεταφραστής; Στο ματς με την Ξάνθη στο Κύπελλο, που κερδίσαμε μία ομάδα Α’ Εθνικής μετέφερα σωστά τις οδηγίες; Αλλά ξεχνάμε ότι κι εκεί με το που έβαλε το γκολ ο Χρήστος Τζιώρας μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα το ψυχοπαίδι και αναρωτιόταν “γιατί αυτός κι όχι εγώ;».

Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Σκύφτας»

Μέχρι 27/6 οι υποψηφιότητες

Σε ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής εκλογών του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” τονίζεται πως οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι την επόμενη Πέμπτη 27/6. Αναλυτικά:

«Η εφορευτική επιτροπή που εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου “Η ΝΙΚΗ” στις 12-6-2019 και αποτελείται από τους Καραγιάννη Δημήτριο, Παρασκευόπουλο Πέτρο, και Κουτσούκη Γεώργιο , ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 18/6/2019 μέχρι και την Πέμπτη 27/6/2019, κατά τις ώρες 18:00-21:00 θα βρίσκεται στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και:

1. Θα δέχεται υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των εκλογών της 29ης Ιουνίου που θα διενεργηθούν στα γραφεία του γηπέδου Παντελής Μαγουλάς του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» και ώρα 10:00-20:00.

2. Θα δέχεται υποψηφιότητες για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

3. Θα δέχεται εγγραφές νέων μελών του συλλόγου, ενώ τα υπάρχοντα μέλη θα μπορούν να τακτοποιούν τις συνδρομές τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 και ώρα 21:00 με την καταβολή παραβόλου 10 ευρώ. Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην εφορευτική επιτροπή. Τα μέλη του συλλόγου μπορούν να τακτοποιήσουν τις συνδρομές τους και την ημέρα των εκλογών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου