ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη – αγγαρεία επί των Μετεώρων

νίκη-αγγαρεία-επί-των-μετεώρων-558588

Η Νίκη Βόλου επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-0 της ομάδας των Μετεώρων και πλέον βλέπει τα μπαράζ ανόδου, έστω κι αν ακόμη υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες για την κατάληψη της 1ης θέσης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στην προτελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής οι κυανόλευκοι δεν συνεπήραν με την εμφάνιση τους τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε χθες στο Πανθεσσαλικό, κερδίζοντας χάρις σε πέναλτι του Κέρι στο 6’ και αυτογκόλ του Ιωάννου στο 77’.

Στην τελευταία αγωνιστική η Νίκη, που παραμένει στο -2 από τον Ολυμπιακό Βόλου, θα βρεθεί στην Κατερίνη φιλοξενούμενη από τον Πιερικό, πριν τον ορισμό – κλήρωση των αγώνων μπαράζ.

Από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής θα απουσιάζει και ο Μάνος Αποστολίδης, ο οποίος δέχθηκε χθες την 4η κίτρινη κάρτα για φέτος, ενώ τιμωρημένοι παραμένουν οι Βασίλης Ρόβας και Γιάννης Ντινιωτάκης.

Ο αγώνας

Με την πρώτη τελική προσπάθεια να ανήκει στον ΑΣ Μετέωρα ξεκίνησε το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου ο Σκόνδρας στο 4ο λεπτό δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Αποστολίδης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Μετά από ένα λεπτό και αφού ο Παπαδόπουλος άλλαξε όμορφα την μπάλα με τον Δεμηρτζόγλου από τα αριστερά, ο αριστεράς μπακ των κυανόλευκων πάτησε περιοχή για να ανατραπεί από τον Ζήση με τον διαιτητή Λαθύρη να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κέρι, στέλνοντας την μπάλα στα αριστερά του Γεωργίου και στα δίχτυα, για το 1-0 στο 6ο λεπτό.

Θα περίμενε κανείς το γρήγορο τέρμα να διώξει το βάρος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Νίκης αλλά αντίθετα οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, αφού η μόνη τελική προσπάθεια που σημειώθηκε μέχρι το φινάλε του α’ μέρους ήταν ένα σουτ των φιλοξενούμενων με τον Λίτσιο στο 9’, που μπλόκαρε ο Αποστολίδης.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για την Νίκη, όταν ο Κέρι γύρισε την μπάλα από τα αριστερά με τον Γεωργίου να πέφτει προκειμένου να μπλοκάρει αλλά χωρίς τύχη, με την μπάλα να φθάνει στον Ιορδανίδη, ο οποίος δοκίμασε σουτ αλλά σημάδεψε τον πεσμένο πορτιέρε ο οποίος παραχώρησε κόρνερ στο 51’.

Μετά από εννέα λεπτά ο Δεμηρτζόγλου βρέθηκε μέσα στην περιοχή, δοκίμασε σουτ με το δεξί με την μπάλα να εξοστρακίζεται από αντίπαλο και τους γηπεδούχους να ζητάνε πέναλτι για χέρι, αλλά ο Λαθύρης είπε «παίζεται» στο 60’.

Για τους φιλοξενούμενους ο Ιωάννου δοκίμασε σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής στο 70’, αναγκάζοντας τον Αποστολίδη να παραχωρήσει κόρνερ, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να χτυπά και στο δεξί του γόνατο, αλλά να συνεχίζει κανονικά στο παιχνίδι.

Δύο λεπτά μετά ο Δεμηρτζόγλου με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του ετοιμοπόλεμου Γεωργίου, αλλά το 2-0 ήρθε στο 77’ με τον Κέρι να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά με τον Ιωάννου που είχε γυρίσει στην άμυνα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά. Μέχρι το φινάλε τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει με την Νίκη να σκέφτεται ήδη τα μπαράζ, μιας και για να τα «αποφύγει» θα χρειαστεί τόσο δική της νίκη επί του Πιερικού όσο και ήττα του Ολυμπιακού Βόλου από τον ΓΣ Αλμυρού στο Πανθεσσαλικό.

ΝΙΚΗ-ΜΕΤΕΩΡΑ 2-0

Σκόρερ: (6’ πεν. Κέρι, 77’ αυτ. Ιωάννου)

Κίτρινες: 18’ Ιορδανίδης, 57’ Μαντζίρης, 90’ Αποστολίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι (68’ λ.τρ. Καρτσαμπάς), Θ. Παπαδόπουλος (82’ Τσουλχάι), Καντούτσης, Παπαδήμας, Τσεμπερίδης, Μέτσε, Ιορδανίδης (81’ Τσιώλης), Κέρι, Δεμηρτζόγλου (82’ Βουρδάκης), Καντούτσης.

ΜΕΤΕΩΡΑ: Γεωργίου, Γρηγορίου, Ζήσης, Γεωργάκης, Παπαευθυμίου, Λίτσιος, Ουζούνογλου, Φοτίκας, Σκόνδρας, Κιάκος, Ιωάννου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου