ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Λαχτάρισε» με ΓΣΑ η Νίκη αλλά κέρδισε με ανατροπή 3-2

λαχτάρισε-με-γσα-η-νίκη-αλλά-κέρδισε-576747

Πολύ κοντά στη 2η ήττα στο φετινό πρωτάθλημα βρέθηκε η Νίκη Βόλου, αλλά κατάφερε να πετύχει την ανατροπή κόντρα στον ψυχωμένο ΓΣ Αλμυρού και να κερδίσει με 3-2 χθες στο Πανθεσσαλικό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο των γηπεδούχων, στο οποίο ο Παπακώστας σκόραρε για το 0-1 στο 42’, η Νίκη απάντησε με πέναλτι του Κέρι στο 53’, ωστόσο ο Τσελεπής έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΓΣΑ για το 1-2 στο 57’. Ο Κοντοβάς έχασε πέναλτι στη συνέχεια, με το οποίο θα μπορούσε να έχει πετύχει και το 1-3, αλλά η Νίκη πάτησε γκάζι και έφθασε στην ισοφάριση στο 74’, πριν έρθει ο Κέρι και πάλι στο 88’ να πετύχει το τελικό 3-2.

Με το χθεσινό τρίποντο η Νίκη συνεχίζει να παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της κατάληψης της πρώτης θέσης, που δίνει απ’ ευθείας άνοδο, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, στις οποίες ο ΓΣΑ θα ψάξει τουλάχιστον μια νίκη, προκειμένου να «κλειδώσει» την παραμονή.

Ο αγώνας

Η Νίκη έδειξε εγκλωβισμένη στο πρώτο μέρος από τον καλά διαβασμένο ΓΣΑ του Κώστα Βελιτζέλου, και με δυσκολία έφθανε στην περιοχή του Σταυράκη, προκειμένου να απειλήσει. Η πρώτη θεωρητικά καλή στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 6’, όταν ο Μετούσι σέντραρε από τα δεξιά και ο Δεμηρτζόγλου αστόχησε με κεφαλιά.

Για τον ΓΣΑ σουτ του δραστήριού Γκίκα από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Αποστολίδης, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν και στο 16’ και πάλι με τον Γκίκα, ο οποίος πήρε την πάσα από τον Μπαρούτα και σούταρε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Ο Γκίκας συνέχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα της Νίκης από τα αριστερά, βγάζοντας γλυκιά σέντρα για τον Τζοβάρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να σκοράρει, «πιάνοντας» αέρα.

Η Νίκη σε μία από τις ελάχιστες αξιόλογες στιγμές της είδε τον Δεμηρτζόγλου να παίρνει την κάθετη πάσα του Ιορδανίδη, αλλά απέναντι από τον Σταυράκη δεν κατάφερε να πλασάρει, με τον πρώην τερματοφύλακα της Νίκης να απομακρύνει στο 20’.

Με την Νίκη να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή, αλλά στη δική της… λάθος του Μέτσε προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί ο Αλεξανδρής στο 31’, όμως ο Αποστολίδης κατάφερε να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αλλά όχι για πολύ.

Ο ΓΣΑ πήρε κεφάλι στο σκορ, με την άμυνα των γηπεδούχων να πιάνεται στον ύπνο, όταν ο Γκίκας εκτέλεσε με πάσα για τον Μπαρούτα το κόρνερ από τα αριστερά, με τον τελευταίο να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο ανενόχλητος Παπακώστας έπιασε την κεφαλιά σημειώνοντας το 0-1 στο 42’.

Ημίχρονο ακατάλληλο για καρδιακούς

Η Νίκη μπήκε με στόχο την ισοφάριση στο β’ μέρος και αυτή δεν άργησε να έρθει όταν από σέντρα του Κέρι ο Σταυράκης ανέτρεψε τον Δεμηρτζόγλου με τον διαιτητή Τσιαουσίδη να καταλογίζει το σημείο του πέναλτι. Ο Κέρι ανέλαβε την εκτέλεση του σημειώνοντας το 1-1, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ με τον ΓΣΑ να παίρνει και πάλι προβάδισμα μετά από 10 λεπτά.

Ο Γκίκας χόρεψε τον Μετούσι στο 57’ για να βγει απέναντι από τον Αποστολίδη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του και στη συνέχεια η μπάλα έφθασε στον Τσελεπή, ο οποίος από τη μικρή περιοχή δεν αστόχησε για το 1-2 στο 57’, παγώνοντας εκ νέου την ήδη ψυχρή ατμόσφαιρα στο Πανθεσσαλικό.

Στο 60’ ο Μαντζίρης μετά από κόντρες σούταρε απέναντι από τον Σταυράκη, ο οποίος είπε όχι με τον Κέρι να παίρνει το ριμπάουντ για να στείλει την μπάλα άουτ με ψαλιδάκι.

Από εκτέλεση φάουλ του Μέτσε από τα αριστερά στο 63’ ο Μαντζίρης προ κενής εστίας και μετά από άστοχη έξοδο του Σταυράκη, έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, καταλήγοντας άουτ, ενώ η κεφαλιά του Καντούτση στο 73’ σταμάτησε στην αγκαλιά του Σταυράκη.

Η ισοφάριση ήρθε τελικά στο 74’ μετά από ενέργεια του Κέρι και λάθος της άμυνας του ΓΣΑ με την μπάλα να φθάνει στον Παπαδόπουλο, ο οποίος με δεξί πλασέ νίκησε τον Σταυράκη για το 2-2 από τη μικρή περιοχή.

Με την Νίκη πλέον να ελπίζει σε ανατροπή, ο ΓΣΑ θα μπορούσε να έχει πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ, αλλά την εστία της Νίκης, έσωσε ο Αποστολίδης στο 76’.

Συγκεκριμένα, από ενέργεια και σέντρα του Αλεξανδρή από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μετούσι, με τον ρέφερι Τσιαουσίδη να υποδεικνύει πέναλτι, την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κοντοβάς, ο οποίος νικήθηκε από τον Αποστολίδη, ο οποίος έπεσε στα δεξιά της εστίας του.

Στην αντεπίθεση για τη Νίκη ο Μέτσε μπήκε μέσα στην περιοχή κέρδισε τις κόντρες αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σταυράκη, βγαίνοντας μαζί με την μπάλα άουτ στο 78’, με το Πανθεσσαλικό πλέον να αρχίζει να… πιέζει για ένα τρίτο τέρμα.

Αυτό έμελλε να έρθει μετά από δέκα λεπτά, με τον Μαντζίρη να γυρίζει στον Κέρι και αυτός να βρίσκεται μέσα στην περιοχή έπειτα από πλάγιο που εκτελέστηκε από τα αριστερά με τον πρώτο σκόρερ του 4ου Ομίλου να βρίσκει δίχτυα με πλασέ για το τελικό 3-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

  • Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν από τη σέντρα στη μνήμη του Βαγγέλη Βουρούκου

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ 3-2

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Γ’ Εθνική 23η Αγωνιστική

Σκόρερ: 53’ πεν. Κέρι, 74’ Παπαδόπουλος, 88’ Κέρι- 42’ Παπακώστας

Διαιτητής: Τσιαουσίδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κουφός, Γεωργόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 15’ Καρτσαμπάς, 32’ Δημηνάς, 47’ Μετούσι, 49’ Κοντοβάς, 51’ Σταυράκης, 67’ Παπαδήμας, 76’ Παπαδόπουλος, 89’ Ναουμίδης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς (62’ Παπαδήμας), Καντούτσης, Μέτσε, Τσεμπερίδης (62’ Ρόβας), Ιορδανίδης (71’ Ντινιωτάκης), Κέρι, Δεμηρτζόγλου (79’ Τσιώλης), Μαντζίρης.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καρράς, Μπαρούτας, Παπακώστας, Ναουμίδης, Δημηνάς (73’ Λουκάς), Τσελεπής (87’ Καλαμίδας), Γκίκας (93’ Ματθαίου), Αλεξανδρής, Τζοβάρας, Κοντοβάς (90’ Στουρνάρας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου