ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ικανοποίηση και αναμονή

ικανοποίηση-και-αναμονή-599570

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου μετά το τρίποντο που ήρθε απέναντι στον Φωκικό στην Αμφισσα την περασμένη Κυριακή, έστω κι αν η 21η αγωνιστική δεν συνοδεύτηκε με ευχάριστα νέα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου ο Ολυμπιακός κέρδιζε με πέναλτι στην εκπνοή τον Αστέρα Ιτέας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι παραμένουν στην 2η θέση στον 4ο όμιλος της Γ’ Εθνικής έστω κι αν ισοβαθμούν με τον συμπολίτη Ολυμπιακό στους 56 πλέον βαθμούς, επιστρέφοντας στις νίκες έστω και με το φτωχό 0-1 απέναντι στην ουραγό ομάδα της βαθμολογίας, μετά και την αποχώρηση της Αναγέννησης Καρδίτσας από το πρωτάθλημα.

Χωρίς τον πρώτο της σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα Λόρι Κέρι, οι κυανόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες να κάνουν πιο εύκολη την υπόθεση τρίποντο, αλλά έπρεπε να περιμένουν και να επιμένουν μέχρι και το 77’ μετά το τέρμα που πέτυχε ο Χρήστος Καρτσαμπάς.

Η συνέχεια θέλει πλέον αναμονή μέχρι και τις 17 Μαρτίου, οπότε και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής θα επιστρέψουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μιας και την ερχόμενη Κυριακή υπάρχει διακοπή λόγω της Αποκριάς. Η Νίκη θα παίξει και πάλι εκτός έδρας φιλοξενούμενη αυτή τη φορά από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ο οποίος συνεχίζει να μάχεται για την παραμονή.

Μετά την αναμέτρηση στην Κατερίνη, όπου η Νίκη θα φιλοξενηθεί από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στις 17 Μαρτίου, ακολουθεί στις 24 Μαρτίου εντός έδρας υποχρέωση με τον ΓΣ Αλμυρού και στις 31 Μαρτίου θα παίξει και πάλι εκτός έδρας αυτή τη φορά κόντρα στον Οικονόμο στην Τσαριτσάνη.

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και τον μήνα Απρίλιο η Νίκη θα παίξει αρχικά στις 7/4 με τα Μετέωρα εντός έδρας και στην τελευταία υποχρέωσή της θα παίξει εκτός έδρας με τον Πιερικό στις 14/4.

Οι αναμετρήσεις μέχρι το φινάλε:

22η (17/3-3μ.μ.): Αχιλλέας Ν.-Νίκη

23η (24/3-3μ.μ.): Νίκη-ΓΣ Αλμυρού

24η (31/3-3μ.μ.): Οικονόμος-Νίκη

25η (7/4-4μ.μ.): Νίκη-ΑΣ Μετέωρα

26η (14/4-4μ.μ.): Πιερικός-Νίκη

Ντόστανιτς: Ετοιμοι και για μπαράζ

Για την απόδοση των ποδοσφαιριστών του, αλλά και το τι έχει να περιμένει στη συνέχεια μίλησε ο τεχνικός των κυανόλευκων Ράτκο Ντόστανιτς, ο οποίος σημείωσε πως οι παίκτες του είναι έτοιμοι ακόμη κι αν χρειαστεί να δώσουν μπαράζ, προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη άνοδος. Αναλυτικά:

«Εμείς συνεχίζουμε να παίζουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και ξέρουμε ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε κι άλλα τέρματα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που τα έδωσαν όλα και ήταν ήρεμοι και υπομονετικοί μέχρι να πετύχουμε το γκολ. Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά τους παίκτες μου. Κοιτάζουμε ένα-ένα τα παιχνίδια που απομένουν και πρέπει να δίνουμε το 100%. Οι παίκτες είναι έτοιμοι αν χρειαστεί και το μπαράζ. Στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει».

Κόκκινος: Μεγάλη η διαφορά

Ο τεχνικός της ομάδας της Αμφισσας Νίκος Κόκκινος,τοποθετούμενος μετά την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου σχολίασε πως παρά τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας οι παίκτες του πάλεψαν σε ακόμη ένα παιχνίδι. Συγκεκριμένα σχολίασε: «Υπήρχε μια μεγάλη διαφορά δυναμικότητας όχι μόνο από άποψη αγωνιστικής, αλλά και το διοικητικό κομμάτι και το οργανωτικό και κατ΄ επέκταση και στο αγωνιστικό κομμάτι. Παρ΄ όλα αυτά τα παιδιά κατάφεραν και έδειξαν με αξιώσεις ότι κακώς βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Υπάρχουν τα προβλήματα που μας ταλανίζουν από την αρχή της χρονιάς και είναι τα διοικητικά και τα οργανωτικά, που δεν μας έχουν αφήσει να κάνουμε τη δουλειά μας απερίσκεπτοι και να σωθεί η ομάδα. Πέραν τούτου τα παιδιά έδειξαν αυτό που έπρεπε να δείξουν. Η ευθύνη ανήκει πλέον στη διοίκηση και στους υπευθύνους και στην αρχή του Δήμου περισσότερο γιατί η βοήθεια είναι ελάχιστη. Στη ΓΣ θα πρέπει να έρθουν όλοι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν μπορεί μια ομάδα όπως ο Φωκικός να σέρνεται και να διασύρεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Δεν μιλάω για τον υποβιβασμό, αλλά δεν μπορεί μια ομάδα να έχει 12-13 παίκτες. Είναι αδύνατον η ιστορία του Φωκικού να αμαυρώνεται».

Νίκη… έστω και δύσκολα

  • Η κυριακάτικη ήταν η 18η φετινή νίκη των κυανόλευκων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, οι οποίοι πριν από την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου είχαν κερδίσει επίσης με 1-0 τον Αστέρα Ιτέας στις 10/2. Προηγούμενη επιτυχία με σκορ 1-0 ήταν η νίκη επί της Ξάνθης στο Κύπελλο Ελλάδος, με τους κυανόλευκους να κερδίζουν επίσης δύσκολα και με 1-0 τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Με 1-0 η Νίκη είχε κερδίσει και εκτός έδρας τον Αστέρα Ιτέας στις 27/10 και στις 21/10 είχαν κερδίσει και πάλι με το ίδιο σκορ τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου.
  • Οι κυανόλευκοι δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε ένα παιχνίδι που έδειξε να είναι στα μέτρα τους, απείλησαν ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη εστία, έχοντας και δύο δοκάρια με τους Μέτσε και Ιορδανίδη.
  • Στα θετικά η πρώτη ασίστ του Αποστόλη Τσιώλη, με τον πρώην μέσο του ΓΣΑ να συμμετέχει για τρίτη φορά με τα κυανόλευκα, ο οποίος είχε συμμετοχή ενός λεπτού με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου στην Καρδίτσα, επτάλεπτη συμμετοχή με τον Ολυμπιακό Βόλου, για να περάσει στον αγώνα με τον Φωκικό στο 61’, και να σεντράρει στο 77’ στον Καρτσαμπά για το γκολ, που έδωσε και τους τρεις βαθμούς.
  • Στη μεσαία γραμμή επέστρεψαν εκ νέου οι Μέτσε και Τσεμπερίδης, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου λόγω κάρτας και ίωσης ο δεύτερος, όπως και ο Καντούτσης, που ξεκίνησε στο Κυριακάτικο παιχνίδι στο πλάι του Καρτσαμπά.
  • Ο Νικόλαος Παπακωνσταντίνου από την ΕΠΣ Φθιώτιδας ήταν ο «άρχων» της 21ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Φωκικό και Νίκη Βόλου με τον Λαμιώτη ρέφερι να έχει σφυρίξει σε τρία παιχνίδια των κυανόλευκων, στα οποία οι Βολιώτες πλέον έχουν τρεις νίκες. Στο φετινό πρωτάθλημα είχε σφυρίξει επίσης στο 1-0 του «Π. Μαγουλάς» με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου στις 21/10 και στο παρελθόν σφύριξε και στο «διπλό» στις 18/3/2018 στο παιχνίδι Βελούχι-Νίκη 0-5.

Πηγή φωτό: Fokidanews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου