ΜΠΑΣΚΕΤ

Με στόχο την άνοδο

με-στόχο-την-άνοδο-626239

Από τον Βόλο ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνική Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, με το τεχνικό τιμ και τους καλαθοσφαιριστές να αναχωρούν σήμερα για τη Θεσσαλονίκη μετά από μία εβδομάδα παραμονής στην πόλη μας.

Οι κατά τεκμήριο καλύτεροι παίκτες του μπάσκετ με αμαξίδιο, από την Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη, έδωσαν ραντεβού την περασμένη Δευτέρα στον Βόλο για την έναρξη της προετοιμασίας, ώστε το καλοκαίρι να δώσουν δυναμικό «παρών» στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της IWBF (ECMC – European Championship Men C), με στόχο την άνοδο -για πρώτη φορά στα χρονικά- στην παραπάνω κατηγορία (Division Β).

Στρατηγικός στόχος παραμένει η βελτίωση της εθνικής ομάδας και η άνοδος στην Division B, μέσα από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Σόφια της Βουλγαρίας, με την αποστολή της Εθνικής να ξεκινά την προετοιμασίας της εν Ελλάδι από τον Βόλο, χρησιμοποιώντας το Κλειστό της Νέας Ιωνίας και τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπου και φιλοξενήθηκε για πέντε ημέρες.

Με προπονητή τον Τούρκο Καμουράν Οζντεμίρ, με εμπειρία 30 χρόνων στο μπάσκετ με αμαξίδιο, ο Βόλος άνοιξε την αγκαλιά του για την Εθνική. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την περίοδο προετοιμασίας και για το τι περιμένει από την ομάδα του.

«Η προετοιμασία μας ξεκίνησε με αποκλειστικό στόχο το Πανευρωπαϊκό της Σόφιας το ερχόμενο καλοκαίρι και διαλέξαμε τον Βόλο γιατί πληροί όλες εκείνες τις προδιαγραφές, τόσο σε επίπεδο γηπέδων, όσο και φιλοξενίας.

Ήταν κάτι πολύ όμορφο για εμάς να βρεθούμε στον Βόλο και στα γήπεδα που δουλεύουμε. Η Εθνική μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Γ’ Κατηγορία και εμείς θα προσπαθήσουμε να την πάμε ένα σκαλί παραπάνω.

Είναι η πρώτη φορά που προσωπικά βρίσκομαι στον Βόλο και στην Εθνική βρίσκομαι τους τελευταίους έξι μήνες. Η συνεργασία με τους Έλληνες είναι πολύ καλή και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είμαστε άκρως ικανοποιημένοι από την παραμονή μας εδώ έστω κι αν μας τα χάλασε κάποιες μέρες ο καιρός λόγω βροχής».

Οσον αφορά στο επίπεδο της Εθνικής: «Είναι πολύ καλοί παίκτες και πάρα πολύ δυνατοί, όμως αυτό που μας λείπει για την ώρα και φυσικά δουλεύουμε πάνω σε αυτό είναι η ομαδικότητα που θέλω εγώ».

Τέλος, ο γενικός αρχηγός τις Εθνικής Ελλάδος Δημήτρης Τζακμάκης σχολίασε: «Ερχόμενοι για πρώτη φορά στον Βόλο για προετοιμασία της Εθνικής θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο για τη φιλοξενία και τον Αθλητικό Οργανισμό τού Δήμου τις παροχές που προσέφεραν προς τους αθλητές μας».

Αμέσως μετά το τέλος του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας, οι διεθνείς θα μεταβούν απευθείας στη Θεσσαλονίκη, για να πάρουν μέρος στη γιορτή του αθλήματος, το 23ο All Star Game σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου