ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Καθάρισε» σε ένα λεπτό η Νίκη

καθάρισε-σε-ένα-λεπτό-η-νίκη-645293

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παραμένει η Νίκη Βόλου, η οποία επικράτησε και του Πιερικού στη χθεσινή 13η εξ αναβολής αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και έφθασε πλέον τους 41 βαθμούς, έναντι 38 του Ολυμπιακού Βόλου, που πέρασε νικηφόρα από τον Αλμυρό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο το οριζόντιο δοκάρι να στέρησε δύο φορές από τον Κέρι τουλάχιστον ένα τέρμα, ωστόσο στην επανάληψη ένα τέρμα του Μέτσε και δύο από τον Βουκομάνοβιτς, υπέγραψαν το τελικό 3-0, με τους γηπεδούχους να χάνουν κι άλλες ευκαιρίες προκειμένου να διευρύνουν το σκορ. Πλέον επόμενος αντίπαλος θα είναι ο ΑΟ Σελλάνων την ερχόμενη Κυριακή στο Πανθεσσαλικό, στο τρίτο κατά σειρά παιχνίδι έδρας. Θετικό ντεμπούτο για τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου Δεμηρτζόγλου και Τσουλχάι, που χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή.

Τα… έβαλε με το δοκάρι

Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα για τη Νίκη Βόλου ο Πιερικός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο παιχνίδι, όταν στο 10ο λεπτό ο Κωτσιαρίδης βγήκε απέναντι από τον Αποστολίδη με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να σώζει την εστία του, μπλοκάροντας.

Από την άλλη η πρώτη τελική προσπάθεια της Νίκης ήρθε στο 23’ με τον Θ. Παπαδόπουλο να σεντράρει από τα αριστερά και τον Μέτσε να πιάνει αδύναμα το σουτ, με την μπάλα να περνά βασανιστικά άουτ, ενώ ένα λεπτά μετά ο Κέρι επιχείρησε να απειλήσει με εκτέλεση φάουλ αλλά ο Πατσιογεώργος κατάφερε να μπλοκάρει.

Ο Κέρι ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση, όταν ο Θ. Παπαδόπουλος σέντραρε από τα αριστερά με τον Κέρι να βρίσκεται στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, όπου και έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι στο 29’, κάτι που έγινε και στο 36’ με τον Κέρι να απειλεί εκ νέου με φάουλ αυτή τη φορά από τα δεξιά και έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά και πάλι η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντια δοκό.

Στα δοκάρια της Νίκης ο Πιερικός θέλησε να απαντήσει με παρ’ ολίγον αντεπίθεση, όταν ο Κραγιόπουλος σέντραρε από τα αριστερά, με τον Κωτσιαρίδη να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αποστολίδη στο 40’.

Σουτ του Φάμπιο έπειτα από στρώσιμο της μπάλας από τον Βουκομάνοβιτς στο 40’ και από το ύψος της περιοχής πέρασε ψηλά άουτ από την αντίπαλη εστία, με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να στέλνει εκ νέου την μπάλα απογοητευτικά πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μέτσε στο 44’.

Γκολ και… θέαμα

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος η Νίκη μπήκε πιο δυνατά στο β’ μέρος και θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ είτε στο 47’ όταν ο Βουκομάνοβιτς έψαξε να βρει τον Φάμπιο σε θέση βολής, αλλά έκοψε ο Χατζηδίμπας, είτε στο 49’ όταν ο Ιορδανίδης από κάθετη πάσα του Μετούσι βγήκε απέναντι από τον Πατσιογεώργο, ο οποίος του έκοψε τον δρόμο, πριν πλασάρει.

Το 1-0 τελικά δεν άργησε να έρθει και σημειώθηκε από εκτέλεση φάουλ, με τον Μέτσε να κερδίζει τον Πατσιογεώργο, ο οποίος προσπάθησε να ανακόψει την πορεία της μπάλας, αλλά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 στο 55’. Με την ψυχολογία στα ύψη πλέον και προτού ο Πιερικός συνέλθει από το… σοκ, η Νίκη πέτυχε και δεύτερο τέρμα, με τον Κέρι να βρίσκεται μέσα στην περιοχή και να σηκώνει την μπάλα για τον Βουκομάνοβιτς, ο οποίος μπαίνοντας από τα αριστερά σούταρε με όλη του τη δύναμη, σημειώνοντας το 2-0, μόλις ένα λεπτό μετά το πρώτο τέρμα.

Μετά από ένα νεκρό διάστημα η Νίκη είχε την ευκαιρία και για ένα τρίτο τέρμα, με τον Καρτσαμπά να βγάζει την κάθετη πάσα για τον Ντινιωτάκη, ο οποίος απέναντι από τον Πατσιογεώργο πλάσαρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι βρίσκοντας την εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 71’.

Ο Πιερικός είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όταν στο 74’ ο Λαζαρίδης έπιασε σουτ από μακρινή απόσταση με τον Αποστολίδη να παραχωρεί εντυπωσιακά κόρνερ και να διατηρεί το μηδέν και από την εκτέλεση του η άμυνα των κυανόλευκων στάθηκε τυχερή, μιας και ο Δαδάκος έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Στις ευκαιρίες του Πιερικού η Νίκη απάντησε με γκολ με τον Βουκομάνοβιτς να βρίσκεται στο ύψος της μικρής περιοχής, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από τη σέντρα του Ντινιωτάκη και την προβολή του Κέρι, που απέκρουσε ο Πατσιογεώργος, για να σουτάρει συρτά με δύναμη για το 3-0 στο 81’.

Από κεφαλιά του Ρόβα στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Κέρι βγήκε στην αντεπίθεση με τον Πατσιογεώργο να σταματά με τα πόδια το πλασέ του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας, ο οποίος δεν μπόρεσε να ξαναβάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ του Πανθεσσαλικού, μένοντας στα 16 τέρματα.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και ελάχιστα πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης, ο Κέρι εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με τον νεοεισελθόντα Τσουλχάι να βρίσκεται στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε, σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 3-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο – 13η Αγωνιστική

Σκόρερ: 55’ Μέτσε, 56’, 81’ Βουκομάνοβιτς

Διαιτητής: Μπουτσίκος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κουφός, Μαδίτσης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 64’, Παπαδόπουλος, 66’ Χρ. Καρτσαμπάς, 90’ Κραγιόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ντόστανιτς) Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Παπαδήμας, Χρ. Καρτσαμπάς, Μέτσε (67’ Ντινιωτάκης), Ρόβας, Ιορδανίδης (86’ Βουρδάκης), Κέρι, Φάμπιο Ταβάρες (67’ Δεμηρτζόγλου), Βουκομάνοβιτς (82’ Τσουλχάι)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: (Θεοδοσιάδης) Πατσιογεώργος, Σκλιοπίδης, Λαζαρίδης, Τσιούχας, Χατζηδίμπας, Θ. Καρτσαμπάς, Κωτσιαρίδης (78’ Κριεμάδι), Λαμπίρης, Ντινόπουλος (72’ Τεπερεκίδης), Μ. Κραγιόπουλος (60’ Δαδάκος), Μηλιώτης (84’ Παντζιαλάς).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου