ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με το μυαλό στο ντέρμπι, ήττα στην Κρήτη για τη Νίκη

με-το-μυαλό-στο-ντέρμπι-ήττα-στην-κρήτη-838033

Τη δεύτερή της ήττα στη 2η αγωνιστική της φάσης των Ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος γνώρισε χθες η Νίκη Βόλου, χάνοντας με 3-0 από τον ΟΦΗ και πλέον απομένει ένα ακόμη παιχνίδι για να ολοκληρωθεί το φετινό ταξίδι στον θεσμό με εντός έδρας υποχρέωση απέναντι στην Ξάνθη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι λίγες ώρες μετά το «διπλό» επί του Αστέρα Ιτέας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ταξίδεψαν από τη Δευτέρα για το Ηράκλειο, όπου χθες φιλοξενήθηκαν από τον ΟΦΗ, με το παιχνίδι να «στραβώνει» από την αρχή.

Αναφορικά με το χθεσινό παιχνίδι, μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ομιλήτες ήταν ο Χρήστος Αραβίδης, με τον πρώην επιθετικό της ΑΕΚ να βρίσκει δίχτυα τρεις φορές, σκοράροντας και πάλι μετά από 572 ημέρες, χάρη και στα δύο πέναλτι στα οποία υπέπεσε ο Γιάννης Ντινιωτάκης, λίγο μετά την πρώτη σέντρα και λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, ενώ στο 30’ ο Αραβίδης σκόραρε και με κεφαλιά. Πλέον η προσοχή στρέφεται αδιαμφισβήτητα στο βολιώτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό την ερχόμενη Κυριακή στις 6.30μ.μ.

Πώς παρατάχθηκαν

Αλλαγμένη σε σχέση με το παιχνίδι στην Ιτέα, έχοντας 5 αλλαγές η Νίκη ξεκίνησε το χθεσινό παιχνίδι, που ο Αποστολίδης παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια, όπως και οι Καντούτσης, Καρτσαμπάς και Παπαδόπουλος στην άμυνα, με τον Ντινιωτάκη να παίρνει τη θέση του Μετούσι στο δεξί άκρο της άμυνας. Ρόβας και Μέτσε παρέμειναν στη μεσαία γραμμή στην οποία προστέθηκε ο Τσεμπερίδης, αντί του Ιορδανίδη, ενώ στην επίθεση τοποθετήθηκαν οι Δωματάς από τα αριστερά, Μακενγκό από τα δεξιά και Βουκομάνοβιτς στην κορυφή. Αλλαγμένος παρουσιάστηκε και ο ΟΦΗ, ο οποίος σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΛ, «κατέβηκε» με 10 αλλαγές.

Για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου τερματοφύλακας ήταν ο Σωτηρίου, με τους Μπολάκη, Κομεσίδη, Παπάζογλου, και Κοιλιάρα να τοποθετούνται από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ο πρώην κυανόλευκης Νάστος, μαζί με τον Οικονόμου, ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Ντίνα από τα αριστερά και Δεληγιαννίδη από τα δεξιά να κινούνται πίσω από τον Αραβίδη.

«Παγωμάρα» από το 2’

Πίσω στο σκορ από το 2ο μόλις λεπτό του αγώνα βρέθηκε η Νίκη Βόλου, όταν ο Ντινιωτάκης ανέτρεψε τον Ντίνα, με τον διαιτητή Βρέσκα να μην το σκέφτεται προκειμένου να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών, σε μια φάση που ο ποδοσφαιριστής της Νίκης δεν αντέδρασε σωστά. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Αραβίδης, νικώντας τον Αποστολίδη, ο οποίος έπεσε στα δεξιά με την μπάλα να κατευθύνεται στο κέντρο της εστίας και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0.

Η επόμενη αξιόλογη στιγμή ανήκε και πάλι στον ΟΦΗ, όταν στο 11’ ο Σάσι σούταρε από διαγώνια θέση με το αριστερό σουτ, αναγκάζοντας τον Αποστολίδη να αποκρούσει με δυσκολία σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Παπάζογλου σούταρε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Θ. Παπαδόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, σε μια φάση που η Νίκη θα μπορούσε να έχει πετύχει την ισοφάριση.

Φάουλ του Ντίνα στο 24’ πέρασε πάνω από την εστία της Νίκης και ένα λεπτό μετά ο Μέτσε βρέθηκε εκτός περιοχής αλλά το συρτό σουτ δεν ανησύχησε τους γηπεδούχους. Ο μέσος των κυανόλευκων βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής στο 27’, σουτάροντας με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, έπειτα από πάσα του Ντινιωτάκη, με την μπάλα όμως και πάλι να μην βρίσκει στόχο, έστω κι αν θορύβησε τον τερματοφύλακα Σωτηρίου.

Με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό και τη Νίκη να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, ο ΟΦΗ έψαξε από την άλλη ένα δεύτερο τέρμα, με τον Οικονόμου να μην το καταφέρνει στο 29’ με σουτ έπειτα από σέντρα του Ντίνα από τα αριστερά, κάτι που ήρθε όμως ένα λεπτό μετά και από στημένη μπάλα. Ο Ντίνας ανέλαβε την εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Αραβίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και χωρίς να «νικηθεί» από τους αμυνόμενους, πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά για να «γράψει» το 2-0.

Το 3-0 θα είχε έρθει στο 37’ αλλά ο Αποστολίδης έσωσε την εστία του από προσπάθεια του Σάσι, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Δεληγιαννίδη από τα αριστερά, αλλά ο τερματοφύλακας της Νίκης απέτρεψε ένα τρίτο τέρμα, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν στην… κόντρα μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν το σκορ. Μοιραίος ο Μέτσε, ο οποίος προ του Σωτηρίου και από θέση τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα απογοητευτικά άουτ, παρά τις εξαιρετικές προϋποθέσεις. Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 44’, με τον Κοιλιάρα να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ, στην 8η και τελευταία τελική φάση των γηπεδούχων, ενώ από την άλλη η Νίκη μετρούσε 3, αλλά καμία εντός εστίας.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά τουλάχιστον όσον αφορά την παραγωγή φάσεων από τις δύο ομάδες, με τη Νίκη να συνεχίζει να ψάχνει έστω ένα τέρμα. Με το… καλησπέρα ο Βουκομάνοβιτς σέντραρε από τα δεξιά σε μια φάση που είχε προωθηθεί και ο Καρτσαμπάς, αλλά ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή από σημείο… βολής.

Χαρακτηριστικό του β’ μέρους είναι πως η επόμενη φάση άξια λόγου ήρθε στο 70’, με τον Αποστολίδη να σταματά το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής του Οικονόμου. Φάουλ του Τσεμπερίδη στο 74’ δεν είχε τύχη, βρίσκοντας στο τείχος, ενώ η ωραία ενέργεια που κατέληξε σε σέντρα σουτ, του Ντινιωτάκη, στο 80’ σταμάτησε πάνω στον Σωτηρίου.

Ο Ντινιωτάκης ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την Νίκη και στο 85’, αφού μετά το πέναλτι του 2ου λεπτού, υπέπεσε σε ένα ακόμη, όταν ο Νοικοκυράκης είχε μπει μέσα στην περιοχή του Αποστολίδη, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Δεληγιαννίδη, με τον Καντούτση να του βάζει στοπ, αλλά ο Ντινιωτάκης, τράβηξε από τον λαιμό τον αντίπαλό του με τον Βρέσκα να υποδεικνύει για δεύτερη φορά την άσπρη βούλα. Ο Αραβίδης δεν λάθεψε για το 3-0 και έτσι η 2η αγωνιστική του 7ου Ομίλου στο Κύπελλο Ελλάδος, έληξε άδοξα για την ομάδα του Γιώργου Κούτση, που επιστρέφει πλέον σε ρυθμούς Ολυμπιακού Βόλου.

ΟΦΗ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 3-0

Κύπελλο Ελλάδος

Διαιτητής: Βρέσκας

Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Μ. Δημόπουλος

Κίτρινες: Οικονόμου-Καρτσαμπάς, Μέτσε, Ρόβας, Ντινιωτάκης

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπολάκης, Κοιλιάρας (77’ Νοικοκυράκης), Κομεσίδης (58’ Μιχόγεβιτς), Παπάζογλου, Νάστος, Οικονόμου, Σάσι, Ντίνας (89’ Καλαϊτζάκης), Δεληγιαννίδης, Αραβίδης.

ΝIKH: Αποστολίδης, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Θ. Παπαδόπουλος, Δωματάς (74’ Ιορδανίδης), Ντινιωτάκης, Τσεμπερίδης, Μέτσε (66’ Φάμπιο Ταβάρες), Μακένγκο, Ρόβας, Βουκομάνοβιτς (58’ Τζιώρας).

7ος Ομιλος – 2η Αγωνιστική

Χθες

ΟΦΗ-Νίκη Βόλου 3-0

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου – 3μ.μ.

Κασσιόπη-Ξάνθη

Διαιτητής: Τσαμούρης, βοηθοί: Σαμοΐλης, Μπαλτάς, 4ος Ζαμπάλας.

Βαθμολογία

1. ΟΦΗ 4

2. Κασσιόπη 3

3. Ξάνθη 1

4. Νίκη Βόλου 0

Επόμενη (3η)

Κασσιόπη-ΟΦΗ

Νίκη-Ξάνθη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου