ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νικήτρια στον τελικό της Ιτέας

νικήτρια-στον-τελικό-της-ιτέας-839449

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στην Ιτέα δόθηκε η συνέχεια για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και την 5η αγωνιστική, όπου ο Χρήστος Τζιώρας ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση και με το πρώτο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα, έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα της Νίκης Βόλου.

Οι κυανόλευκοι μπορεί να «έχασαν» τον Κέρι με τραυματισμό στον αγκώνα από το 10ο λεπτό, ωστόσο πήραν κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Τζιώρα στο 21’. Επιπλέον, δεν απειλήθηκαν και θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει στο δεύτερο μέρος, αλλά αρκέστηκαν στο 0-1, μέσα σε μια δυνατή έδρα, για να συνεχίσουν την νικηφόρα παράδοση, μετά τις δύο περσινές νίκες στο πρωτάθλημα.

Πώς παρατάχθηκε

Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε έχοντας τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, με τους Μετούσι και Παπαδόπουλο να καλύπτουν τα άκρα της άμυνας, την ώρα που οι Καρτσαμπάς και Καντούτσης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ρόβας και Μέτσε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ιορδανίδη να έχει ρόλο επιτελικού μέσου, ο Φάμπιο κινούνταν από τα αριστερά, ο Κέρι από τα δεξιά και για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα και στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Τζιώρας.

Ατύχησε με Κέρι, κεφάλι… με Τζιώρα

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στην ομάδα του Αστέρα, αλλά το σουτ του Αντωνόπουλου στο 6’ δεν ανησύχησε τον Αποστολίδη, ο οποίος είδε την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Η Νίκη θέλησε να «απαντήσει» και στο επόμενο λεπτό από γύρισμα του Κέρι ο Μέτσε δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας, με τον Χάμο να παραχωρεί το κόρνερ, η εκτέλεση του οποίου ήρθε από τον Κέρι αλλά χωρίς να απειλήσει, με τον Καντούτση να μην καταφέρνει να πάρει την κεφαλιά.

Τρία λεπτά αργότερα και στο 10ο λεπτό ο Κέρι βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο χτυπώντας στον αριστερό του αγκώνα, που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα, ο οποίος ξεκίνησε και πάλι μετά από πέντε λεπτά και στο 19’ αφού ο Κέρι δεν μπορούσε να συνεχίσει μεταβαίνοντας στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ο Βουκουμάνοβιτς πήρε τη θέση του.

Με τον ρυθμό να έχει πέσει μετά τη διακοπή και με τη Νίκη να έχει πάντως τον έλεγχο ήρθε και το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης στο 21ο λεπτό, όταν ο Ρόβας από τα δεξιά «άλλαξε» το παιχνίδι στα αριστερά βρίσκοντας τον Παπαδόπουλο. Ο αριστερός μπακ της Νίκης αφού προχώρησε λίγα μέτρα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στέλνοντας την μπάλα στον Τζιώρα, ο οποίος κεφαλιά από το ύψος σχεδόν του πέναλτι και υπό πίεση έστειλε την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του Χάμου για το 0-1, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων.

Με το γκολ του Τζιώρα να έχει ανοίξει το σκορ στο γήπεδο της Ιτέας, ο Αστέρας προσπάθησε για την ισοφάριση στο 24’, με τον Αλεξίου να βγαίνει από τα αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε εύκολα ο Αποστολίδης.

Η Νίκη έψαξε ένα δεύτερο τέρμα στο 25’ και θα μπορούσε να το έχει πετύχει με τον Τζιώρα, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Μέτσε μετά από κλέψιμο του τελευταίου, αλλά το πλασέ του σκόρερ του αγώνα μέσα από την περιοχή, σταμάτησε ο Χάμος «ξαπλώνοντας» στα αριστερά της εστίας του.

Σουτ του Φάμπιο εκτός περιοχής στο 33’ σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, περνώντας δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χάμου, ο οποίος έπεσε για να αποκρούσει. Νέο σουτ του Τζιώρα στο 38’ πέρασε απελπιστικά αουτ μετά από πλάγιο που έκανε ο Παπαδόπουλος από τα αριστερά. Το σουτ του έμπειρου φορ έγινε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στην τελευταία τελική προσπάθεια του πρώτου μέρους, μέχρι και οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Θα μπορούσε να το… «καθαρίσει»

Η πρώτη τελική προσπάθεια στο β’ μέρος ήρθε στο 55’ μετά από σουτ του Ιορδανίδη, ο οποίος μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρτσαμπά και απομάκρυνση της μπάλας, πήρε το ριμπάουντ βρισκόμενος εκτός περιοχής, για να επιχειρήσει το σουτ με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Δύο λεπτά μετά και στο 57’ ο Ιορδανίδης μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και γύρισε την μπάλα έξω στον Ταβάρες. Ο τελευταίος άφησε στον Ρόβα που σέντραρε από τα αριστερά με το δεξί στο πρώτο δοκάρι για τον Τζιώρα, ο οποίος με κεφαλιά ανάγκασε τον Χάμο να αποκρούσει ενστικτωδώς. Ο Τζιώρας πήρε το ριμπάουντ και έκανε το σκαστό σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα προ κενής εστίας πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον επιθετικό της Νίκης να χάνει μια τεράστια ευκαιρία για το 0-2. Στο 60’ ο Τζιώρας αντικαταστάθηκε από τον Αναστασίου όμως τρία λεπτά μετά ο Βολιώτης επιθετικός συγκρούστηκε με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Οι δυο τους βρέθηκαν στο έδαφος και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, με τον Αναστασίου να χτυπά στη μύτη. Η αιμορραγία δεν κατέστη δυνατό να σταματήσει και έτσι αντικαταστάθηκε από τον Τσεμπερίδη, που έκανε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ και στο 74’ φάουλ του Καρουμπί μπλόκαρε ο Αποστολίδης χωρίς πρόβλημα. Ο Αστέρας ήθελε ένα γκολ, αλλά η Νίκη κρατούσε την τύχη του παιχνιδιού στα χέρια της και λίγο έλειψε να πετύχει ακόμη ένα τέρμα, όταν στο 88’ ο Μέτσε «έσπασε» την μπάλα από τα δεξιά στον Τσεμπερίδη, ο τελευταίος αφού προσποιήθηκε με το αριστερό σούταρε εν συνεχεία με το δεξί, με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και τον μέσο των κυανόλευκων να βρίσκεται στη γωνία και από δεξιά της μικρής περιοχής.

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει και έτσι η Νίκη πανηγύρισε το δεύτερο φετινό της διπλό, πηγαίνοντας την ερχόμενη Τρίτη (3μ.μ.) στην Κρήτη, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, για να ακολουθήσει το Βολιώτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-1

Σκόρερ: 21’ Τζιώρας

Διαιτητής: Μπακογιάννης (Αθηνών)

Βοηθοί: Νικολάου, Παγουράς (Βοιωτίας)

Κίτρινες: 27’ Αντωνόπουλος, 31’ Ιορδανίδης, 50’ Ρόβας, 53’ Βουκομάνοβιτς, 73’ Καντούτσης, 76’ Καρτσαμπάς, 94’ Αποστολίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Χάμος, Κουτσούμπας, Αντωνόπουλος, Ρέλλας (28’ Γεωργουσόπουλος), Κοντογιώργος, Ηλιάδης, Μαλισσόβας (51’ Νικολόπουλος), Μπογκντάνι, Αλεξίου (75’ Κακκάβας), Πρέντι (64’ Καρουμπί), Σεΐτι.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Ρόβας, Μέτσε, Ιορδανίδης (69’ Ντινιωτάκης), Φάμπιο, Κέρι (19’ λ.τρ. Βουκομάνοβιτς), Τζιώρας (60’ Αναστασίου, 81’ Τσεμπερίδης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου