ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πόλος έλξης για επισκέπτες αξιοθέατα του Δήμου Ρ. Φεραίου

πόλος-έλξης-για-επισκέπτες-αξιοθέατα-447598

Δεκάδες αξιοθέατα του Δήμου Ρήγα Φεραίου προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της περιοχής και αναδεικνύουν παράλληλα την τοπική ιστορία.

Στο Βελεστίνο ο εκθεσιακός χώρος «Ρήγας Βελεστινλής» προσφέρεται για δημιουργική περιπλάνηση στη ζωή και το έργο του μεγάλου επαναστάτη και διαφωτιστή, καθώς είναι ο χώρος που φιλοξενείται ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα, που τυπώθηκε το 1797.

Το Σπίτι Ρήγα είναι ο χώρος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πρωτομάρτυρας της Εθνεγερσίας.

Στο Στεφανοβικείο το λαογραφικό μουσείο αποτελεί πόλο έλξης γιατί είναι ο χώρος όπου εκτίθενται η ιστορική και λαογραφική παρακαταθήκη της περιοχής μέσα από εικόνες και εκθέματα.

Στα Κανάλια το εκθεσιακό κέντρο φυσικής ιστορίας και πολιτισμού λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου δημιουργεί πεδίο για τη γνωριμία του επισκέπτη με τον φυσικό πλούτο και τον λιμναίο πολιτισμό της Κάρλας μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Στον Ριζόμυλο το λαογραφικό μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα και ιστορικά κειμήλια από την πλούσια παράδοση και ιστορία του χωριού.

Η λίμνη Κάρλα χαρακτηρίζεται σταυροδρόμι ιστορίας, μύθων και πολιτισμού και αποτελεί πηγή ζωής και φυσικής ομορφιάς, όπου ο επισκέπτης συναντά ένα από τα μεγαλύτερα έργα, την ανασύσταση της λίμνης και απολαμβάνει τη βιοποικιλότητα της περιοχής, ιδανικός προορισμός για πεζοπορία

Εξίσου ελκυστικές οι παραλίες Κεραμιδίου – Βενέτου για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τα υπέροχα νερά και τη θέα του Αιγαίου ανάμεσα στα βουνά του Πηλίου και του Μαυροβουνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου