ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πληθώρα εκδηλώσεων με τη σφραγίδα του Συλλόγου Νεολαίας Βελεστίνου «Ενοδία»

πληθώρα-εκδηλώσεων-με-τη-σφραγίδα-του-455127

Πληθώρα εκδηλώσεων διοργανώνει ο Σύλλογος Νεολαίας Βελεστίνου «Ενοδία» που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2016 και δραστηριοποιείται με επιτυχία στην περιοχή.

Η «Ενοδία», αρχαία θεότητα των αρχαίων Φερών (σημερινό Βελεστίνο), κομμάτι της τοπικής ιστορίας, θεότητα – προστάτιδα των δρόμων και της επικοινωνίας, ενέπνευσε τη νεολαία του Βελεστίνου, να δημιουργήσει νέους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ της ιστορικής – πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου – νεότερου χαρακτήρα του τόπου.

Βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η ενεργός δράση των νέων του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της ευρύτερης περιοχής στην ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του τόπου και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων από τη νεολαία του τόπου με τις οποίες θα καλύπτονται καλλιτεχνικές και πνευματικές αναζητήσεις με σκοπό τη γόνιμη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων.

Οι νέοι του Βελεστίνου, από την πρώτη στιγμή, έδειξαν ενδιαφέρον, θέληση για συνεργασία και συμμετοχή σε δράσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν δική τους ταυτότητα στην πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου με πνεύμα, όχι μόνο ψυχαγωγικό αλλά και κοινωνικό, επιμορφωτικό και φιλανθρωπικό.

Στο ενεργητικό του συλλόγου, εντός της τριετούς δράσης του, καταγράφονται μία σειρά πολλαπλών και διαφορετικού περιεχομένου εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζονται έως και σήμερα.

Ενδεικτικά κάποιες από τις εκδηλώσεις είναι τουρνουά μπάσκετ, βραδινές ποδηλατάδες, θεματικές περιηγήσεις – ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της περιοχής, αστροβραδιές με αστροπαρατήρηση σε ιδιαίτερης ομορφιάς σημεία, συναυλίες με θεματικό χαρακτήρα, θερινός κινηματογράφος, παρουσιάσεις παραμυθιών για μικρά παιδιά αλλά και παράλληλα εθελοντική προσφορά και συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του δήμου.

Σημαντική είναι η κοινωνική του προσφορά μέσα από την υλική και οικονομική βοήθεια σε απόρους της περιοχής και ιδρύματα.

Ο σύλλογος νεολαίας Βελεστίνου διατηρεί ένα μεγάλο ποσοστό των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο αλλά βάζει κάθε φορά και ένα ακόμη λιθαράκι διαφορετικότητας στις δράσεις του.

Για το φετινό καλοκαίρι έχουν ήδη προγραμματιστεί οι πρώτες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα το 3ο τουρνουά μπάσκετ (1 – 14 Ιουλίου), συναυλίες και ιστορικοί περίπατοι έως και τέλος Αυγούστου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νεολαία Βελεστίνου έχει πραγματοποιήσει θυρανοίξια σε παρεκκλήσι που το αφιέρωσε στους Αγίους Παϊσιο και Πορφύριο σε χώρο που της έχει παραχωρηθεί και κάθε χρόνο εορτάζει στις 11 Ιουλίου τη μνήμη του Αγίου Παίσίου με Πανηγυρικό Εσπερινό και στις 12 Ιουλίου τελείται Θ. Λειτουργία, καθώς και τις ημέρες 1 και 2 Δεκεμβρίου, κατά την εορτή του Αγίου Πορφυρίου. Ο χώρος παραχωρήθηκε στη νεολαία από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και το 2016 τελέστηκαν τα θυρανοίξια παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου. Ο χώρος διαμορφώθηκε και λειτούργησε με ενέργειες και προσωπική δουλειά των μελών του συλλόγου και αποτελεί χώρο συγκέντρωσης μελών και φίλων του συλλόγου.

Η διάθεση, η γνώση, η ευρηματικότητα σε συνδυασμό με τη σωστή συνεργασία είναι η συνταγή για την επίτευξη στόχων και της εποικοδομητικής υλοποίησης αυτών, συνταγή την οποία η «Ενοδία» ακολουθεί και απευθύνει κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο στη διεύθυνση [email protected] και στο facebook: Ενοδία – Σύλλογος Νεολαίας Βελεστίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου