ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ενταξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του ‘21

ενταξη-του-δήμου-ρήγα-φεραίου-στον-εορ-515088

Του Γιώργου Κων. Παπαδάμ, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου με το συνδυασμό «Νέος Δήμος- Νέα Εποχή» του Δημήτρη Νασίκα

Οπως ήδη έχει γίνει γνωστό, πολλοί φορείς, κρατικοί και μη, έχουν δραστηριοποιηθεί και έχουν οργανώσει τριετείς εκδηλώσεις μνήμης, δεδομένου ότι το 2021 συμπληρώνονται τα 200 χρόνια από το 1821 και την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού, επαναστατικού αγώνα για την ανεξαρτησία του ελληνικού έθνους. Πρόδρομος της επανάστασης αυτής υπήρξε ο Ρήγας Βελεστινλής, μια φυσιογνωμία με ελληνική, ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια διάσταση και ακτινοβολία.

Στο πλαίσιο αυτό το όραμά μας είναι το κέντρο τεκμηρίωσης του Ρήγα, του οποίου επιδιώκουμε την υλοποίηση, να γίνει κέντρο τιμής, μνήμης αλλά και εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του ’21.

Ο Ρήγας αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τους Έλληνες, αλλά ιδιαίτερα για το Βελεστίνο συνιστά τη μεγαλύτερη φυσιογνωμία που του προσδίδει το ανάλογο κύρος και την αναγνωρισιμότητα λόγω της καταγωγής του απ’ αυτό και της επωνυμίας του ως Βελεστινλής. Χρέος, οφειλή, καθήκον ιερό και ηθικό είναι να αποκτήσει υλική υπόσταση και παρουσία αυτό που ανέκαθεν εμείς οι Βελεστινιώτες το βλέπαμε ως ιδέα, όραμα και στόχο.

Μέσα σ’ αυτό το κέντρο θα ξεδιπλωθεί και μέσα απ’ αυτό θα αναδυθεί όλη η ιστορική κληρονομιά, τα οράματα, η ζωή, ο αγώνας και η θυσία του εθνομάρτυρακαι θα καταστήσει το Βελεστίνο αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου στις συνειδήσεις όλων κέντρο του ελληνισμού, των αρχών και των αξιών του Διαφωτισμού που πρέσβευε ο Ρήγας.

Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που οφείλουμε όλοι απέναντι στον εθνεγέρτη της επανάστασης και εκφραστή του διαφωτισμού και θα αγωνιστούμε αυτό το έργο να υλοποιηθεί άμεσα, καθιστώντας το αναπόσπαστο κομμάτι της πλούσιας ιστορίας του τόπου μας.

Ευελπιστούμε ότι το 2021 θα είναι το έτος που ο δήμος Ρήγας Φεραίος θα προβληθεί και λάμψει ως το επίκεντρο εορτασμού της εθνικής επετείου και της ανάμνησης της θυσίας των Ελλήνων για τα ιδανικά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου