ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Θεσσαλία- Μακεδονία, μία διαχρονική ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση»

θεσσαλία-μακεδονία-μία-διαχρονική-ι-580063

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Θεσσαλία-Μακεδονία, μία διαχρονική ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, στο Βελεστίνο, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, ώρα 10.30 π.μ.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα Δημήτριο

Πρόεδρος-Συντονιστής της ημερίδας: κ. Δεληβογιατζής Σωκράτης, Καθηγητής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.

Ομιλίες:

1/ Δεληβογιατζής Σωκράτης, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης, Πρόεδρος του “Εργαστηρίου φιλοσοφικής έρευνας πάνω στο φαντασιακό” με θέμα : “Μακεδονία-Θεσσαλία, το μη διαιρέσιμο της γης”.

2/Μαρκόπουλος Ιωάννης, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τεχνοεπιστήμης του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης με θέμα :” Μακεδονία-Θεσσαλία, μία αρχαιοελληνική ιστορική σχέση και μία σχεδόν ανύπαρκτη φιλοσοφική συγγένεια”

3/ Πίκουλας Ιωάννης, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα: “Νικησίπολις Φεραία”

4/ Νασίκα Ζωή, Δρ. Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας, Καθηγήτρια Παν/μίου των Φίλων του Λαού, με θέμα: “Εικόνες που έχουν σημείο αναφοράς την αρχαιότητα από τη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα Φεραίου”

5/ Καρβούνης Σταύρος, Δικηγόρος – Οικονομολόγος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα: “Οι συνταγματικές διατάξεις του Ρήγα Φεραίου και το Εθνικό Δημόσιο Χρέος”

Θα ακολουθήσει συζήτηση και οι εργασίες της ημερίδας θα ολοκληρωθούν περίπου στις 2.30 το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου