ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στόχος χρυσοθήρων ο Βυζαντινός Ναός Αγίου Νικολάου στα Κανάλια

στόχος-χρυσοθήρων-ο-βυζαντινός-ναός-α-593852
Κόντεψαν να γκρεμίσουν το εξωτερικό πίσω μέρος του ιερού ψάχνοντας για λίρες.
Για τον «χαμένο θησαυρό» έψαχναν χρυσοθήρες, οι οποίοι έβαλαν στόχο τον Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Κανάλια.
Στη μανία τους μάλιστα να βρούν πιθανότατα λίρες, έσκαψαν τον πίσω χώρο από το ιερό της Βυζαντινής εκκλησίας που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο.
Η λακκούβα που άνοιξαν ήταν αυτή που «πρόδωσε» τη δράση τους.
Άγνωστο παραμένει αν βρήκαν και πήραν κάτι φεύγοντας.
Η περιοχή που βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Κανάλια είναι λίγο έξω από το χωριό. Ετσι οι χρυσοθήρες είχαν την ευκαιρία να δράσουν ανενόχλητοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βυζαντινός Ναός δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος χρυσοθήρων, που ψάχνοντας για λίρες «χτυπούν και ξαναχτυπούν» στην περιοχή.
Το συμβάν έγινε αντιληπτό χθές από τον Ιερέα του χωριού, ο οποίος επισκέφτηκε τον ναό να ξεναγήσει κόσμο που είχε επισκεφθεί την Λίμνη Κάρλα και όταν πλησίαζε στον ναό διαπίστωσε ότι στο πίσω μέρος υπήρχε μία λακκούβα, την οποία άνοιξαν οι επίδοξοι χρυσοθήρες για να βρούν λίρες. Μάλιστα κατά την δράση τους κατέβασαν μέχρι και τον προβολέα που φωτίζει τον ναό ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου.
Οι δράστες εκτιμάται ότι έδρασαν στο χρονικό διάστημα από την Παρασκευή την νύχτα 8/3 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες χθές Σάββατο 9/3.
Σημειώνεται πως ο εν λόγω Βυζαντινός Ιερός Ναός είναι ένας από τους παλαιότερους στον Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και στην Μαγνησία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου