ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναβίωση παραδοσιακού εθίμου των Αποκριών στην Κερασιά

αναβίωση-παραδοσιακού-εθίμου-των-απο-596957

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου προσκαλεί μέλη, κατοίκους και φίλους της Κερασιάς και της περιοχής στο πατροπαράδοτο «Άναμμα του Αφανού», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 7μμ. στον «Αβορό» της Κερασιάς (στην είσοδο του χωριού).

Το «Άναμμα του Αφανού» είναι ένα παραδοσιακό Κερασιώτικο έθιμο των Αποκριών που πιστεύεται ότι ξεκινά απ’ την απαρχή της ίδρυσης του χωριού. Τα παιδιά της Κερασιάς όλες τις προηγούμενες μέρες συγκεντρώνουν τα άχρηστα κλαδεύματα των χωραφιών («τσάκνα»), καθώς και άλλη άχρηστη καύσιμη φυτική ύλη, την συγκεντρώνουν στον «Αβορό» και το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς ανάβουν το λεγόμενο Αφανό, γύρω από τον οποίο όλοι μαζί χορεύουν και τραγουδούν τα αποκριάτικα περιπαιχτικά τραγούδια.

Ο Σύλλογος καλεί λοιπόν όλους, με διάθεση αποκριάτικη, για να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν γύρω από τον Αφανό.

Να σημειώθεί ότι στη φετινή εκδήλωση θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο με συμμετοχή πολλών Κερασιωτών. Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου