ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προκαταρκτική εξέταση για τις λεύκες της Ανω Κερασιάς

προκαταρκτική-εξέταση-για-τις-λεύκες-603398

Διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου

Εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις τρεις λεύκες που έκοψε η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου στην Ανω Κερασιά.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στον πταισματοδίκη να λάβει καταθέσεις από κάθε αρμόδιο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παραβίαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή ότι δεν προχώρησε κλάδεμα των δέντρων σύμφωνα με την άδεια που είχε στα χέρια της, αλλά σε κοπή ενώ τα δέντρα βρίσκονταν κοντά σε χώρο που έχει χαρακτηριστεί από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων ως μνημείο.

Για το θέμα πάντως έχει τοποθετηθεί η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου και έχει επισημάνει ότι οι κορμοί των δέντρων ήταν σαθροί με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Μάλιστα το ένα από τα τρία δέντρα είχε πέσει στη σκεπή σπιτιού προκαλώντας υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου ανέφερε ότι: «Πέρασε ένας χρόνος και πλέον, απ’ όταν στην Aνω Κερασιά μια από τις τρεις λεύκες στο κέντρο της πλατείας, έπεσε στη σκεπή της οικίας Λεφούση. Οι υπηρεσίες του Δήμου ενεργοποιήθηκαν άμεσα κατόπιν ενημέρωσής τους για το συμβάν και έσπευσαν να απομακρύνουν τα κλαδιά και να τα κόψουν, ως όφειλαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Τότε τέθηκε για πρώτη φορά το θέμα της επικινδυνότητας των άλλων δύο δέντρων, καθώς και άλλων δύο δέντρων (λεύκες) στην άκρη της πλατείας δίπλα στη βρύση».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τόνιζε ότι οι ενέργειες έγιναν με την συγκατάθεση των αρμόδιων φορέων, Δασαρχείο και Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας & Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, με αρχικό στόχο το κλάδεμα των δέντρων.

Από την πλευρά του ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος κατήγγειλε ξεριζωμό της ιστορίας του τόπου και των θρύλων του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου