ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τρεις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον Φορέα Κάρλας

τρεις-μήνες-απλήρωτοι-οι-εργαζόμενοι-606220

Επιφυλάσσονται κάθε νομίμου δικαιώματος, ενώ τονίζουν ότι υπεύθυνο είναι το εποπτεύον Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Την έντονη δυσφορία τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού λόγω της τρίμηνης καθυστέρησης, που παρατηρείται στην καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οπως διευκρινίζουν υπεύθυνο είναι το εποπτεύον Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από το οποίο ζητούν να επιληφθεί άμεσα του προβλήματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δέκα εργαζόμενοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους, ενώ επιφυλάσσονται, όπως διαμηνύουν, κάθε νομίμου δικαιώματός τους, καθώς «παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες (Δεκέμβριος 2018, Ιανουάριος 2019 και Φεβρουάριος 2019), χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι μισθοί» όπως υπογραμμίζουν.

Οι εργαζόμενοι του Φορέα επισημαίνουν στην κοινή ανακοίνωση: «Συνεχίζεται το μοτίβο των τελευταίων τριών χρόνων (2016, 2017, 2018) με τις μισθοδοσίες των εργαζομένων να καθυστερούν έως και πέντε μήνες στην αρχή κάθε χρονιάς, παρόλο που κάθε χρονιά υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επαναληφθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι πέρυσι οι μισθοδοσίες για τους πρώτους μήνες του 2018 καταβλήθηκαν τον Ιούνιο.

«Πρόκειται για μια ιδιαιτέρα ψυχοφθόρα διαδικασία, που οι εργαζόμενοι στους Φ.Δ.Π.Π. και οι οικογένειές τους είναι αναγκασμένοι να περνούν κάθε χρόνο. Παρ’ όλα αυτά προσερχόμαστε κανονικά στην εργασία μας χωρίς καμία διακοπή στα τόσα χρόνια, εκτελώντας κανονικά το έργο μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μας καταβάλλεται ούτε η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου 2018, αν και είναι εγκεκριμένη στον προϋπολογισμό του 2018, πρακτική που συνέβη και τα δύο προηγούμενα έτη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που διέπουν τις σχετικές διαδικασίες του εποπτεύοντος Υπουργείου, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την έναρξη καταβολής της μισθοδοσίας μας για το τρέχον έτος» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του Φορέα.

Η ανησυχία των εργαζομένων είναι έκδηλη στην παραπάνω ανακοίνωση, καθώς «η καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας συνεπάγεται και καθυστέρηση κάλυψης των ασφαλιστικών μας εισφορών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οφειλές και να επιβάλλονται πρόστιμα προς τον Φ.Δ., ένα ακόμα δείγμα κακοδιαχείρισης χρηματικών πόρων», τονίζουν.

ΕΚΒ: Χρειάζεται και στην Κάρλα… ο Μάθιου;

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου αναφέρει:

“Επειδή, ίσως, οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης να μην …έχουν ακούσει ότι, εκτός από τις Πρέσπες, υπάρχει εδώ, εγγύτερα στην περιοχή μας, και μια άλλη λίμνη, που ονομάζεται Κάρλα, όπου εδώ και κάμποσους μήνες δουλεύουν απλήρωτοι 358 εργαζόμενοι, τούς το πληροφορούμε και τους καλούμε, με την ίδια ζέση, που έλυσαν το… άλλο ζήτημα, να λύσουν και αυτό.

Το να μένουν επί τρεις μήνες απλήρωτοι τόσοι εργαζόμενοι και τόσες οικογένειες να αναγκάζονται σε λίγο να ψαρεύουν …Καρλιώτικα για να επιβιώσουν, θαρρούμε ότι πάει πολύ!

Αλήθεια, τι λέει επ’ αυτού, τάχα, το εποπτεύον Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για τους άμοιρους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού; Έχουν καμμιά ελπίδα; Ή χρειάζεται να ’ρθει κι’ εδώ να μεσολαβήσει… ο Μάθιου;”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου