ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εφυγε από τη ζωή ο «Κρητικός»

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-κρητικός-613324

Βαρύ πένθος στα Κανάλια για τον θάνατο του γνωστού συνταξιούχου αυτοκινητιστή

«Εφυγε» ο συνταξιούχος αυτοκινητιστής, γνωστός και ως ο «άρχοντας του δρόμου» Νίκος Μανουσογιωργάκης. Βαρύ πένθος στα Κανάλια όπου διήνυσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Ο Νίκος Μανουσογιωργάκης κατάγονταν από την Κρήτη για αυτό ήταν περισσότερο γνωστός ως «Κρητικός», όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν οι περισσότεροι φίλοι του.

Το 1958 διορίστηκε αστυνομικός στα Κανάλια. Αγάπησε αμέσως το χωριό και έμεινε εκεί μέχρι και τον θάνατό του. Ρίζωσε, έφτιαξε οικογένεια και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή καθώς από τη δεκαετία του ’60 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά με μεγάλη μάλιστα επιτυχία ως αυτοκινητιστής. Για πολλά χρόνια με τα φορτηγά που απέκτησε ήταν ο αποκλειστικός μεταφορέας για την περιοχή των χωριών της Κάρλας.

Στην οικογενειακή επιχείρηση που έστησε μαζί του συμπορεύτηκαν οι δύο του γιοι, Στέλιος και Γιώργος, ενώ πολλά άτομα από τα γύρω χωριά απασχολήθηκαν στη δούλεψή του. Εκτός από τα φορτηγά, κάποια στιγμή ο επαγγελματικός του προσανατολισμός επεκτάθηκε και στο Αστικό ΚΤΕΛ με την αγορά λεωφορείου στο οποίο απασχολήθηκε για χρόνια ο πρωτότοκος γιος του Στέλιος.

Πριν από λίγες εβδομάδες υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, αλλά τίποτα δεν προμήνυε το μοιραίο. Νοσηλεύονταν σε κέντρο αποκατάστασης, τις τελευταίες μέρες όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε από μία λοίμωξη και χθες το μεσημέρι κατέληξε, σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη στην οικογένειά του και σε όσους τον γνώριζαν.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό της Θεοτόκου Καναλίων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου