ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εργατικό ατύχημα στο Δήμο Ρ. Φεραίου καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ

εργατικό-ατύχημα-στο-δήμο-ρ-φεραίου-κα-613654

Από την παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ένα ακόμη εργατικό «ατύχημα» στο Δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, συνέβη χθες το πρωί κατά την ώρα του κλαδέματος στον συμβασιούχο-εργαζόμενο Ταξ. Μ. στην Υπηρεσία Πρασίνου όταν το αλυσοπρίονο του έκοψε τον αντίχειρα και ο οποίος από χθες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βόλου.

Το νέο αυτό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών “εργατικών – ατυχημάτων” που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στους Δήμους της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Η συχνότητα τους εκτός από ανησυχητική είναι και απόρροια της εντατικοποίησης και της υποτίμησης της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, που όταν δεν θρηνούμε θύματα, οι εργαζόμενοι σακατεύονται στην ανάγκη να βγει το μεροκάματο, με ελλιπέστατες τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Για την κυβέρνηση προφανώς αυτός ο εργαζόμενος, όπως και κάθε εργαζόμενος στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού, Πρασίνου, Συντήρησης κ.λ.π, δεν δικαιούται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας .

Η Δημοτική αρχή συνεχίζει με την ίδια πολιτική αντίληψη και πρακτική της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) όπως και των προηγούμενων Κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Εκφράζουμε στο συνάδελφο μας γρήγορη ανάρρωση και ζητούμε εδώ και τώρα από τη Δημοτική Αρχή Νασίκα, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Καλούμε τους συναδέλφους στους Δήμους της Μαγνησίας να δώσουν αποστομωτική απάντηση με την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία αύριο Πέμπτη 21/2 , καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7 αύριο το πρωί στο αμαξοστάσιο Βόλου, παλεύοντας για την επέκταση και την απρόσκοπτη καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος καθώς και όλων των ΒΑΕ που κερδήθηκαν με αίμα, αγώνες και θυσίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου