ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πυρ και μανία οι αγρότες της Μαγνησίας

πυρ-και-μανία-οι-αγρότες-της-μαγνησίας-615393

Δημ. Σπαθής: «Εμείς αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι. Αλλοι πρέπει να ντρέπονται»

Συντεταγμένα αποχώρησαν χθες το μεσημέρι από το μπλόκο του Αερινού μετά από 21 ημέρες κινητοποιήσεων οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Βελεστίνου. Εμπλεοι απογοήτευσης, καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν δέχτηκε να ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια αιτήματά τους όπως καταγγέλλουν, επέστρεψαν με τα τρακτέρ στα χωριά τους. Δεν πρόκειται όμως να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Ηδη το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού καθορίστηκε για την 1η Μαρτίου στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας για συμπαράσταση στους 10 αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, που παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία ότι παρακίνησαν τους αγρότες να στήσουν το μπλόκο της Νίκαιας.

«Εμείς αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι. Αλλοι πρέπει να ντρέπονται» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αγροτοσυνδικαλιστής Δημ. Σπαθής, στρέφοντας τα πυρά του κατά της Κυβέρνησης και καταγγέλλοντας για αδιαλλαξία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Για τους μόνους που η Πολιτεία δεν έχει να δώσει είναι οι αγρότες. Αυτό και αν είναι εξωφρενικό», πρόσθεσε ο ίδιος μεταφέροντας το βαρύ κλίμα που υπάρχει μεταξύ του αγροτικού κόσμου, μετά το αδιέξοδο της συνάντησης των εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με το διυπουργικό κλιμάκιο.

«Δεν πρόκειται να σκύψουμε εύκολα το κεφάλι πάντως. Θα συνεχίσουμε και με άλλες μορφές αγώνα. Τα προβλήματα μας πνίγουν. Η ύπαιθρος μαραζώνει και στην Κυβέρνηση καμώνονται ότι όλα είναι εντάξει. Σύντομα όμως θα μας ξαναβρούν μπροστά τους», διαμήνυσε ο κ. Σπαθής.

Σημειώνεται πως εκτός από το συλλαλητήριο την 1η Μαρτίου, οι αγρότες θα συμμετέχουν μαζικά στις 17 Μαρτίου στην 109η επέτειο του Κιλελέρ, με δυναμικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση για διάλυση του μπλόκου ήταν ομόφωνη μετά από γενική συνέλευση που έγινε στο σημείο συγκέντρωσης των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων στο ύψος του Αερινού.

Την αδιαλλαξία της Κυβέρνησης καταγγέλλει και η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων σ’ ανακοίνωση που εξέδωσε κάνοντας λόγο για «εχθρική στάση έναντι εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως εκφράστηκε και με τον αυταρχισμό των πρωτοφανών δικαστικών διώξεων και με τον εμπαιγμό των προσχηματικών προκλήσεων σε «διάλογο» και με την προκλητική άρνηση να ικανοποιήσει τα αγροτικά αιτήματα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου