ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Υποψήφιος δήμαρχος Ρ. Φεραίου ο Χαράλαμπος Πάσχος

υποψήφιος-δήμαρχος-ρ-φεραίου-ο-χαράλα-623048

Τον δημαρχιακό θώκο στον Ρήγα Φεραίο διεκδικεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

Την πρόθεσή του να κατέλθει ως επικεφαλής συνδυασμού στον Δήμο Ρήγα Φεραίου δημοσιοποίησε χθες ο Χαράλαμπος Πάσχος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

«Με μεγάλη αίσθηση ευθύνης και απόλυτη γνώση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας, έλαβα την απόφαση να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση σας, ως υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Ρ. Φεραίου», αναφέρει στη δήλωση υποψηφιότητας που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Ο κ. Πάσχος προχωρά σε ένα σύντομο απολογισμό από το 1994, οπότε και ξεκίνησε να εκλέγεται αδιαλείπτως στην τοπική αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι «η ενασχόλησή μου με τα δημοτικά δρώμενα ήταν πάντα ανιδιοτελής, με γνώμονα μόνοτην αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία, έχοντας ως κύριο μέλημα, στο μέτρο που μου αναλογούσε, την ανάπτυξη του τόπου μας και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους συνδημότες μας».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο κ. Πάσχος αναφέρει: «Ο τόπος μας τα τελευταία 4,5 χρόνια έχει περιέλθει σ’ ένα τέλμα με απρόβλεπτες συνέπειες. Τα χωριά μας ερημώνουν σιγά – σιγά, οι νέοι μας εγκαταλείπουν τον τόπο τους και οι πολίτες παρακολουθούν μια δημοτική αρχή άβουλη κι ανήμπορη να διαχειρισθεί ακόμη και την καθημερινότητα. Για αναπτυξιακό έργο ούτε λόγος. Εχουμε ένα Δήμο με συγκριτικό πλεονέκτημα όσον αφορά στον σχολικό τουρισμό, αλλά και την επισκεψιμότητα γενικότερα λόγω της ιστορικής μας κληρονομιάς (Ρήγας Βελεστινλής, αρχαιολογικά ευρήματα), της φυσικής μας θέσης (λίμνη Κάρλα, παραλίες Κεραμιδίου και Βένετου). Είχαμε το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων, αλλά δυστυχώς τα ευρήματά του σαπίζουν στοιβαγμένα στο παλιό ιατρείο του Βελεστίνου. Χαρακτηριστικότερο όλων αυτών είναι η ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής να εκμεταλλευτεί το κτίριο – κόσμημα που εδώ και τέσσερα χρόνια παρέλαβε από τη δημοτική αρχή της κ. Λαϊτσου και που προοριζόταν για Μουσείο του Ρήγα. Ένα έργο που θα έπρεπε να έχει αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα του Δήμου μας εδώ και χρόνια.

Είναι γεγονός πως καμία μελέτη της σημερινής δημοτικής αρχής δεν έτυχε χρηματοδότησης κι αν δεν υπήρχαν τα προγράμματα του υπουργείου Εσωτερικών, όπως το «Φιλόδημος», που περιλαμβάνουν οριζόντιες δράσεις για όλους τους Δήμους, η σημερινή δημοτική αρχή θα κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ χαμηλότερης απορρόφησης κονδυλίων!

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχισθεί. Ήδη έχουν χαθεί σχεδόν πέντε πολύτιμα χρόνια. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχισθεί το πισωγύρισμα. Δεν πρέπει να παρακολουθούμε αδρανείς την υποτονική πολιτιστική δραστηριότητα στα χωριά μας, δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια στις καθημερινές εικόνες παραμέλησης των γειτονιών μας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον καθημερινό ευτελισμό της προσφοράς εργασίας στους νέους μας, μέσω των διμήνων ή των πέντε ημερομισθίων μηνιαίως.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, από σήμερα αρχίζει μια συνεχής προσπάθεια που θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μάη. Σ’ αυτή την προσπάθεια, σας ζητώ να συμμετέχετε με τη στήριξή σας, κάτι που θα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου. Γιατί, αξίζουμε έναν καλύτερο Δήμο! Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου