ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δυναμική παρουσία Περιβολιωτών

δυναμική-παρουσία-περιβολιωτών-632726

Στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων

Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Σύλλογος Περιβολιωτών Μαγνησίας στην κοπή πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Π.Ο.Π.Σ.Β. Στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης η τελετή αδελφοποίησης με την Πανελλήνια Ενωση Συλλόγων Ποντίων, που συμμετείχε πλήθος Συλλόγων, ενώ ανάμεσά τους παρευρέθηκαν άνθρωποι της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και των τοπικών Αρχών.

Στην εκδήλωση συμμετείχε, όπως προαναφέρθηκε, ο Σύλλογος Περιβολιωτών Μαγνησίας με πολυμελές χορευτικό συγκρότημα.

Ο Σύλλογος Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1976 στη γενέτειρα του εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή στο ιστορικό Βελεστίνο από Περιβολιώτες που κατοικούν μόνιμα στη Μαγνησία.

Είναι ένας από τους ζωντανότερους οργανισμούς της παράδοσης και του πολιτισμού όχι μόνο στη Μαγνησία, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη και η διατήρηση του δεσμού των ανθρώπων που κατάγονται από το Περιβόλι, η διατήρηση της παράδοσης του Περιβολίου, καθώς και η διάσωση της βλάχικης γλώσσας, η περισυλλογή και η διατήρηση του λαογραφικού, καλλιτεχνικού, γλωσσολογικού υλικού της περιοχής και της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσουν δράσεις που προωθούν τους στόχους του Συλλόγου, που συμμετέχει σε πανελλήνιες συναντήσεις, όπως η συγκεκριμένη στη Θεσσαλονίκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου