ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αφιέρωμα στον υδάτινο πλούτο της Θεσσαλίας

αφιέρωμα-στον-υδάτινο-πλούτο-της-θεσσ-637344

Ημερίδα για τις νέες προκλήσεις στη γεωργία, την υδροηλεκτρική ενέργεια και τη λίμνη Κάρλα στην Αθήνα

Ημερίδα με τίτλο «Η Θεσσαλία και ο υδάτινος πλούτος της. Οι νέες προκλήσεις στη γεωργία και στην υδροηλεκτρική ενέργεια, η νέα λίμνη Κάρλα» διοργανώνει η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) στην Αθήνα την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Νίκης 4).

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας. Με θέμα «Καλωσορίζοντας τη νέα λίμνη Κάρλα: Επαληθεύονται οι προσδοκίες μας;» θα μιλήσει η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Ιφιγένεια Κάγκαλου, ενώ θα ακολουθήσει η εισήγηση με θέμα «Η Θεσσαλία μπροστά σε νέες προκλήσεις: Διαχείριση υδάτων για οικολογική αναβάθμιση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα» από τον Θεοφάνη Γέμτο, γεωπόνο, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Τάσο Μπαρμπούτη, μηχανικό, μέλος ΔΣ ΕΘΕΜ.

Το θέμα «Η τραγωδία της υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα της κρίσης» θα αναπτύξουν ο καθηγητής, πρώην κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ Δημήτρης Κουτσογιάννης και ο αν. καθηγητής τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ Νίκος Μαμάσης.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από την καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου Γλυκερία Σιούτη και τον επίτιμο διευθυντή Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τ. γενικό διευθυντή Εγγείων Βελτιώσεων και Σχέσεων Ελλάδας – ΕΟΚ του Υπουργείου Γεωργίας Αγγελο Ζαχαρόπουλο.

Μετά τις εισηγήσεις και τις παρεμβάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου