ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βελεστίνο: Προανήγγειλαν έξοδο τρακτέρ από σήμερα

βελεστίνο-προανήγγειλαν-έξοδο-τρακτ-642569

Στους δρόμους με τρακτέρ και οχήματα αναμένεται, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις προαναγγελίες τους, να βγουν από σήμερα Δευτέρα αγρότες της Μαγνησίας. Στον νομό το «νήμα» των αγροτικών κινητοποιήσεων αναμένεται να κόψουν οι παραγωγοί από την περιοχή του Βελεστίνου.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη και ελήφθη η απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στον κάμπο. Ανάλογες αποφάσεις είναι πιθανό να λάβουν οι αγρότες της Σούρπης και του Νοτίου Πηλίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ των κινητοποιήσεων τάσσεται και η πλειονότητα των αγροτών του Αλμυρού.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής και ειδικά την τιμή του πετρελαίου, για τα προβλήματα που αφορούν στις τιμές των προϊόντων τους, ενώ υπάρχουν και άλλα ζητήματα που αφορούν στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, όπως εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, καθώς και άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου